OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat History

söndag den 23 juni

Forntida suprastrukturer

Kinesiska muren utgör fortfarande ett mysterium. Tack vare den senaste tekniken kan dagens experter ta reda på hur forntidens byggare arbetade för att försöka avslöja 1000 år gamla hemligheter.

Dagen D: Soldatens berättelse

Giles Milton besöker viktiga platser för Dagen D längs Normandies kust - inklusive Omaha Beach och Pegasus Bridge - och vi hör berättelserna om män och kvinnor på både anfalls- och försvarslinjen.

Dagen D: Soldatens berättelse

Giles Milton guidar oss runt i Normandie - platsen för D-dagens lyckade invasion - från segelflygplanen som gick bakom fiendens linjer till fallskärmsjägare som låg i bakhåll på tyska generaler.

Hemlig nazistisk vetenskap

Det var allmänt känt att Adolf Hitler hade förbjudit användningen av kemiska och biologiska vapen, men kemi och biologisk vetenskap var fortfarande viktig i nazisternas outsläckliga strävan efter makt.

Hemlig nazistisk vetenskap

Vad skulle krävas för att bomba ut de allierade? Den frågan låg högst upp på agendan för de nazistiska höjdarna när de mobiliserade Tysklands främsta vetenskapsmän för att skapa skrämmande nya bomber.

Romerska megabyggnader

Med hjälp av 3D-bilder, rekonstitutioner och intervjuer med historiker och arkeologer berättas historien om det gallien-romerska Paris och avslöjar spår från det antika Paris: Lutetia.

Skatter med Bettany Hughes

Bettany är vid Adriatiska och Joniska havet och utforskar Albanien, Balkans dolda pärla och ett land med fantastiska fästningsstäder, glittrande hav och en mångsidig historia och kultur.

Kristendomens historia

Den evangeliska protestantismen har snabbt spritt sig över världen. Den evangeliska explosionen har drivits av ett sökande av direkt känslomässigt förhållande till Gud och är en protestantisk riktning som förenar bibeltroende med väckelsefromhet.

Kristendomens historia

Skepticism har förändrat både den västliga världen och själva kristendomen. Var har det religiösa tvivlet kommit ifrån? Beror bristande tro på vetenskapens framsteg eller på kyrkans inblandning i skandaler och konflikter?

Den försvunna skattens hemligheter

Tempelriddarna stal förbundsarken, eller, så berättas det ... ett team av experter söker ledtrådar i Jerusalems berggrund och i Akkobuktens djup.

Den försvunna skattens hemligheter

Är den bibliska förbundsarken i Afrika? En bok påstår att den fördes till Etiopien och fortfarande hålls i ett avlägset kapell. Experter undersöker också rykten om arken i en grotta i Sydafrika.

Mysteriet med den heliga lansen

Den heliga lansen sägs vara vapnet som den romerska legionären Longinus genomborrade i Jesus sida efter hans korsfästelse. Vi utforskar historien om denna fängslande artefakt.

Forntida ingenjörskonst

Det här avsnittet kartlägger de tekniska framstegen som har lett till broarna i vår moderna tid. Att förena annars delat land har gjort det möjligt för samhällen att resa längre än någonsin tidigare.

Forntida ingenjörskonst

Hjulet och vägen anses vara bland de största tekniska bedrifterna. År 2002 upptäckte arkeologer vad de ansåg vara det första hjulet i historien som var över 5000 år gammalt.

Forntida ingenjörskonst

Kinesiska muren byggdes med miljontals arbetares blod och slit. Grundläggande i allt vi bygger, förbises ofta geniet till muren.

Egyptens gravar: Imhotep, pyramidskaparen

Arkeolog Zahi Hawass hoppas kunna hitta Imhoteps grav, arkitekten bakom trappstegspyramiden i Djoser och har som mål att med sitt team avslöja de egyptiska mumiernas många hemligheter.

Egyptens gravar: Imhotep, pyramidskaparen

Zahi Hawass gräver ut en inhägnad, kallad Gisr El-Mudir, där sarkofager innehållande mystiska mumier och rikligt målade gravar upptäcks, kommer dessa skatter att leda dem till Imhotep?

Peru - offer i kungariket Chimor

Resterna av hundratals barn och unga lamor som går tillbaka till 1400-talet har hittats i Peru - ett forskarteam undersöker omständigheterna bakom dessa offer.

Återuppfinna Kina

På 1800-talet konfronterade västvärlden ett Kina som dittills ansåg sig vara allsmäktigt, följ Kinas historia från upplösningen av Mittens rike till det kinesiska kommunistpartiets uppkomst.

Återuppfinna Kina

Kina invaderades av Japan under andra världskriget, långt ifrån besegrat hittade landet sätt att åter resa sig. Upptäck hur Kina blev den näst största ekonomiska och tredje militärmakten i världen.

Ryssland 1917: Nedräkning till revolution

På mindre än ett år blev Ryssland världens första kommunistiska stat. Här dramatiseras och analyseras händelseförloppet.

Forntida apokalyps

Moche-kulturen blomstrade i Perus Anderna under 650 år (100-750 e.Kr.). Genom erövring och expansion blev Andernas greker snabbt den viktigaste kulturen före Inka.