OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

lördag den 3 juni

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Studio 65

Ensamhet plågar många, särskilt äldre. När man kommit upp i åren förlorar man ofta vänner, arbetskamrater eller sin partner och de sociala kontakterna blir färre. Gäster i studion är överläkare och psykiater Ullakarin Nyberg och Gunilla Nordqvist.

Skattjägarna

Retrohandlaren Søren tar bilen över till Sverige på jakt efter loppis- och retrofynd. Lasse och Sofie handlar med danska designklassiker och inredaren Katrine har fått ett uppdrag med mycket begränsad budget. Antikhandlare åker land och rike runt i jakten på gömda och glömda skatter.

Övergivna byggnader

En underjordisk labyrint som kostat tusentals liv och en stad där grannsämjan gick upp i rök. Vi besöker övergivna byggnader i Polen, Turkiet, Storbritannien och USA.

Planet under press: Vart har fåglarna tagit vägen?

På sextiotalet slog miljögifterna ut många fåglar och skapade en tyst vår. Nu är vi där igen. En lång rad fågelarter vi lärt oss älska och ta för givna minskar kraftigt och luften fylls inte längre av deras röster. Men nu är det inte gifterna.

Planet under press: Den giftblå floden

När vi låter fattiga länder tillverka våra kläder skapar det jobb och kanske välstånd där och våra egna vatten kan tillfriskna. Men i länder som Indien och Bangladesh får floderna betala ett högt pris för en textilindustri utan miljökrav på sig.

Tillbaka till Sydkorea

Journalisten Joi Lee tittar på dagens definition av manlighet i Sydkorea. Hon undersöker de nya skönhetsidealen, män som tvingas att genomgå den krävande värnplikten och hur Sydkoreas metoo-rörelse påverkat landets manliga kultur.

Förhistoriens bestar

Det här avsnittet undersöker utgrävningar i La Brea Tar Pits i Los Angeles som kan hjälpa till att lösa mysteriet om hur den sabeltandade katten jagade sitt byte.

Griffs äventyr på Nya Zeeland

Griff reser vidare till den mer glesbefolkade Sydön. Där väntar vildmark, skog och berg. Men också vithajar, delfiner, alpina papegojor, vinmakare, guldgrävare, uppfinnare, fårfarmare och råttfångare.

Fantastiska djur

Växer noshörningens horn hela livet? Kan flodhästen simma eller går den bara på havsbotten? Dessa två av jordens tyngsta landlevande djur delar många karaktärsdrag, men har också mycket som skiljer dem åt.

Allt för monarkin

Drottning Elizabeth hade hållit fast vid makten, men de kungligas ställning gjordes mer riskabel då kraftfulla röster i pressen mot etablissemanget hotade att avsluta eran av vördnad för kungligheter.

Kroppen inifrån

Tina har ett diskbråck i nacken som gör att hon riskerar att bli förlamad. Annabelle har drabbats av bröstcancer. Innan de opereras får de se 3D-projektioner av sina drabbade kroppsdelar.

Det okända Madagaskar

De ringsvansade lemurerna har en otrevlig fiende, den lemurjagande fossan, även kallad vesselkatt, som har lemurer som huvudföda.

Mitt aboriginska arv

10-åriga Dujuan är en skicklig jägare som helar folk och talar tre språk, trots det får han underkänt i alla skolämnen. Dujuan tillhör Australiens urbefolkning och i skolan lär de varken ut hans språk eller historia.