OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

tisdag den 28 maj

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Ingvar Lindqvist-dagen 2024

Från tavla och krita till Chat GPT i skolan. Hur ska lärare och andra i utbildningsvärlden navigera i ett snabbt föränderligt landskap där nya appar och AI-tjänster ständigt dyker upp och ändrar förutsättningarna?

Ingvar Lindqvist-dagen 2024

AI i undervisningen. Linnea Stenliden, bitr. professor i pedagogiskt arbete, och Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering, samtalar om utmaningar och förhoppningar kring AI i dagens och framtidens undervisning.

Nobel Week Dialogue 2023

Häpnadsväckande migration i naturen. Många djurs liv präglas fullständigt av de långa och till synes omöjliga migrationer de regelbundet genomför, om det så gäller havssköldpaddor eller gnuer, fåglar eller fjärilar.

Sett 2024

Läromedlets roll i läskrisen. Klyftan mellan de barn som läser lite, eller inget, och de som läser mycket ökar. Hur kan man se till att alla barn, oavsett förutsättningar, lär sig läsa och vilken roll spelar läromedel i det arbetet?

Norge på längden

Det är den 17 maj och nationaldagsfirande i Lærdal. Därefter går färden vidare norrut över fjället till Valdresflya. Øystein och Rune, reskamraterna i Team Bachstad har stämt möte med både semesterexpert och kulturarbetare längre….

Resa längs Irlands kust

Adrian Dunbar börjar sin resa med att besöka den 45 meter höga bron i Mizen Head, får en lektion i matlagning på en av Irlands bästa restauranger, och uppfyller sin dröm om att få besöka ön Great Skellig, vars uråldriga klosterruin….

Att inreda ett slott

Phil Spencer är denna gång på besök i det äldsta slott han varit i, en 900 år gammal borg. Här befinner vi oss närmare Frankrike än Leeds, bara 6 mil utanför London ligger denna välbevarade juvel.

Bild från filmen Muhammad Ali
Muhammad Ali

Den unge Cassius Clay gör sig snabbt ett namn inom Kentuckys amatörboxning och tar redan som 18-åring guld vid OS i Rom. Cassius Clay flyttar till Miami där han gör raketkarriär som professionell boxare.

Världens natur: Havens hemliga liv

En valunge i fara och havsleguaner som kämpar mot stormar. Ta en titt på hur djuren överlever när de ställs inför havets utmaningar.

Natursköna tågresor i världen

Vi reser över det skotska höglandet, genom det storslagna landskapet i Cairngorms nationalpark och når till slut den högsta punkten på Storbritanniens järnvägsnät.

Berlinmurens uppgång och fall

Vad föranledde uppförandet av Berlinmuren i augusti 1961? Här får vi följa de politiska händelserna och de beslut mellan Sovjetunionen och Östtyskland som leder fram till uppförandet av, först en taggtrådsmur och sedan en av betong.

Veteranbilsverkstan

Teamet i Colins garage får besök av en Austin Allegro med dassig fjädring, en Ford Zodiac med temperaturproblem och en Porsche 911 som stannar på tomgång.

Barnkirurgerna

Susie är gravid med trillingar som kan vara i ett livshotande tillstånd och måste behandlas omedelbart. Kirurgerna hjälper även ett barn med vätska i hjärnan samt ett annat som trasslat in foten i livmodern.

Järnvägar och arkitektur

Tim Dunn besöker järnvägsstationen Bishopstone utanför Seaford, som hade en annan funktion under andra världskriget då den bevakade Sussex kustlinje från anfallande tyskar. Stockholms centralstation invigdes 1871.

Inget program

Inget program.