OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

tisdag den 30 maj

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Food Factory

En närmare titt på isglassar, parmesanost, kex med banan och choklad och crostini.

Food Factory

Idag handlar det om yoghurt, påsar med torkad frukt, ekologiska kex för barn och vegetariska hamburgare.

America's Funniest Home Videos: Animal Edition

En klantig skallig örn, en känguru attackerar en bli, folk som är rädda för höns, en hyllning till Golden Retrievers och en tvättbjörn hjälper sin bebis hoppa över stolpe.

Wicked tuna: nord vs syd

Inför en ny säsong av blåfenad tonfisk i Outer Banks plågas norrsidans båtar av en ny, fräck och tuff söderflotta i kampen om mästerskapstiteln.

Fången på främmande mark

I ett desperat försök att hålla sig och sin familj ekonomiskt flytande går Paul Keany med på att smuggla sex kilo kokain ut ur Venezuela.

Fången på främmande mark

En fotograf och en journalist kidnappas av ett kriminellt gäng i Somalia.

Dränerade världshav

Det amerikanska inbördeskrigets slag är välkända, men det var kriget till sjöss som utformade resultatet. Havsarkeologer och historiker ger sig ut på jakt efter inbördeskrigets hemligheter djupt nere på havsbotten. Vetenskapliga data kombineras med datorgrafik i syfte att dränera haven och undersöka krigets förlorade vrak.

Dränerade världshav

I mer än 50 år investerar världens två största supermakter, USA och Sovjetunionen, sina resurser i en fruktansvärd arsenal domedagsvapen och militärmaskiner. Det kalla kriget är världens första kärnvapenkonflikt. Anmärkningsvärt nog är det också det största hemliga kriget i mänsklighetens historia - bedrivet i hemlighet under havsytan.

Europa från ovan

Bulgarien har ett mångsidigt landskap som består av kust, berg och floder. Flygkameror visar landets skönhet och avslöjar långa dolda byggnader på en avlägsen bergstopp.

Sekunder från katastrof

Om den stora explosionen i en kärnreaktor i Tjernobyl som spred radioaktiv gas och bråte över västeuropa.

Car S.O.S

Hälsoproblem har stoppat Steve från att reparera sin Aston Martin DB6. Fuzz tittar närmare på motorn, och Tim letar efter rätt reservdelar.

Car S.O.S

Bilfantasten Chris lade reparationen av sin älskade Fiat Dino på is när han blev diagnostiserad med cancer. Nu är det upp till Tim och Fuzz.

Car S.O.S

Tim och Fuzz reser till Skottland för att putsa upp en Lancia Fulvia, årsmodell 1968. Det här italienska mästerverket till bil tillhör Bill som köpte den 1984.

Haverikommissionen

På väg mot Comodora störtdyker SOL Airlines flight 5428 plötsligt ner i en avlägsen öken. Samtliga ombord dör omedelbart. Utredarna genomsöker de brända resterna men finner ingenting ovanligt. Åtminstone inte tills ett fiber ger en första ledtråd.

Haverikommissionen

Efter att två flygplan kraschat i Grand Canyon efter en kollision upptäcker utredarna ett problem som hotar hela flygsystemsäkerheten.

Nazisternas megabyggen

Hitler ville bygga en u-båt som skulle överglänsa alla andra. Typ 21 blev världens mest avancerade u-båt och var Hitlers supervapen till havs.

WW2: Hell Under The Sea

En tysk ubåtskapten ger en högst ovanlig order när han beordrar en resa till Australiens kust för att angripa de allierades skepp där. På juldagens morgon lyckas ett handelsfartyg försvara sig och förstöra en torped som är på väg mot båten.

Hitlers sista fäste

I april 1945 tar sig underlöjtnant Vernon J. Baker och en pluton American Buffalo-soldater in på fiendemark i Italien för att försöka närma sig ett slott som ockuperats av nazisterna. För att nå sitt mål måste de korsa minfält, förstöra vaktposter och överta maskingevärsposter. Det kommer att ta över femtio år innan dessa tappra afroamerikanska soldater får det erkännande de förtjänar.

Haverikommissionen

År 1981 införde luftfartsverket regeln om steril cockpitmiljö. Om den bryts kan distraktionen bli dödlig.

Haverikommissionen

Ett kommersiellt flygplan går ner över en krigszon i östra Ukraina. Bevisen pekar mot att planet skjutits ner av en luftvärnsrobot.

Fången på främmande mark

I kampen att ha råd med alla räkningar bestämmer sig den ensamstående mamman Ruthie Lambert att smuggla kokain. Dessvärre kommer det ökade kassaflödet tillsammans med ett fruktansvärt pris.

Fången på främmande mark

Brittiska Stephen Comiskey drog till sig oönskad uppmärksamhet från Saudiarabiens religiösa polis efter en rad olagliga, homosexuella affärer.

Trafficked With Mariana van Zeller

Mariana ger sig ut på en vild resa genom Kaliforniens svarta marknad för marijuana, som har exploderat sedan marijuanan legaliserades.

Sekunder från katastrof

Vi dekonstruerar de tragiska händelser och säkerhetsmissar som ledde till de mest förödande attackerna på amerikansk mark sedan Pearl Harbor.