OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

lördag den 28 januari

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Bild från filmen Rederiet
Rederiet

Hissen ombord är trasig, och det nya kärleksparet stöter på problem från alla håll, både från Remmers och från Dahléns. Katarinas metoder för att sluta fred med en leder till stormigheter med en annan. Tony har dock medvind, han får både jobb och hedersuppdrag i handikapp-föreningen. Men är det verkligen en bra idé? Peter värvas till innebandyn, nu när både Margareta och Uno är borta. Mattias protester slår bara emot honom själv. Och vem är det som rasat ner i hisschaktet? Är personen död?

Bild från filmen Rederiet
Rederiet

Joker och Uno får likadana, mystiska brev. De antar självklart uppdraget, men är det verkligen så lätt som de tror? Margareta får oroande signaler från Olof och söker tröst hos Gustav. Micki kämpar i motvind med Kalinka, Magnus ställer ultimatum och Tilda överraskar alla med sin temperamentsfulla matlagning. Vem är det som ror hela situationen i hamn? Vem är den mystiska dokumentärfilmaren ombord? Och vad säger besättningen om Freja?

Bild från filmen Stjärnorna på slottet
Stjärnorna på slottet

Det är artisten Jon Henrik Fjällgrens dag och han berättar om en barndom som präglats av mobbning. Han delar med sig av sorgen då han förlorade en nära vän vilket blev en del av hans resa mot den folkkära artist han är idag.

Från Strandvägen till Rigagatan

Christer var tidigare fastighetsmäklare och restaurangägare. Efter 36 år i en sjurummare på Strandvägen blir Christer hemlös och flyttar till ett boende på Rigagatan som erbjuder hyresrätter till behövande äldre. På ålderns höst gör han ett återbesök på sin tidigare adress, för första gången sedan han blev utslängd. Vi tas med på en resa som blickar in i hans forna liv där känslor och minnen om det som en gång varit kommer tillbaka.

Den stora älgvandringen - höjdpunkter 2022

Tittarna väljer ut sina favoritögonblick från Den stora älgvandringen 2022. En tidig morgon fick Dan Evertsson och andra morgonpigga tittare uppleva ett gyllene älgsim utöver det vanliga.

Bild från filmen Strömsö
Strömsö

Överblivna matrester kan vara en guldgruva i köket. Det visar kocken Julien, som bjuder på några favoriter från sin mormors kök. Lee har designat en mössa som passar perfekt till Strömsötröjan och i verkstaden visar Jim hur man bygger ett bakbord.

Bild från filmen Carina Bergfeldt
Carina Bergfeldt

Gäster hos Carina Bergfeldt är friidrottaren Bianca Salming, skådespelaren Marie Göranzon, youtubern och programledaren Mauri Hermundsson och komikern Messiah Hallberg. Lennixx framför Look in my eyes.

Vinterliv

Beppe Starbrink får hjälp av Peder Karlsson och Jenny Sylvén att köra hundspann.

Skidskytte

Från skidskytte-EM i Lenzerheide i Schweiz och damernas 10 km jaktstart. Kommentatorer: Lotta Fahlberg och Elisabeth Högberg.

Motorsport

Nations cup. Det prestigefyllda mästarmötet vid Pite Havsbad, där världsstjärnorna inom de största bilsporterna möts inleds med lagtävlingen. Alla kör exakt likadana bilar, så det är förarskickligheten som fäller avgörandet.

Para-VM: Längdskidor

Längdskidor, 10 km sittande från para-VM i Östersund. Kommentator: Peter Jonsson.

När jazzlegenderna kom till Sverige

Några av världens främsta jazzmusiker, som Quincy Jones, Don Cherry och Dexter Gordon, lämnade under 1950-, 60-, och 70-talen USA för Sverige. Flera stannade kvar och bildade familjer.

Glimt av Norge

Galdhøpiggen är med sina 2469 meter över havet Norges högsta berg och för eleverna på skolan i Lom är det tradition att ta sig upp till toppen på fjälltur.

Bild från filmen På spåret
På spåret

De bästa tvåorna från gruppspelet möts i Andra chansen där vinnande par går vidare till semifinal.

Helgmålsringning

Helgmålsringning från Lida friluftskyrka i Botkyrka. Kyrkoherde Beatrice Lönnqvist talar om Jesus som möter oss med sitt lugn.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Veckas lördagsgäst är musikern Stefan Andersson. Han är aktuell med jubileumsföreställningen Made In China 2.0. Den inleder Göteborgs 400-årsjubileum och kalasåret 2023. Stefan gör Go'kvälls tidsresa och berättar om tre år som varit viktiga i hans liv. Stylisten Gorjan Lauseger ger oss tips och råd om stil och Susanne Jonsson lagar god helgmat.

Sverige!

Manusförfattaren Mona Masri bakom Snabba cash gör sin långfilmsdebut om MMA-fightern Amina som trots sin fysiska styrka brottas med att vara ensamstående mamma. Synthnostalgi på Österlen i ny independentfilm. I Jokkmokk träffar vi en av Norbottens nyaste filmskapare.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Bild från filmen Stjärnorna på slottet
Stjärnorna på slottet

Det är dags för stjärnornas sista dag på slottet. Allkonstnären Carolina Gynning berättar om sin ungdomstid där hennes inre gränslöshet ledde henne till droganvändning som kunde ha slutat riktigt illa. Hon berättar om modellåren i Milano.

Bild från filmen Erin Brockovich
Erin Brockovich

En tuff, ensamstående och arbetslös trebarnsmors (Julia Roberts) liv förändras radikalt när hon får ett jobb som arkivarie på en advokatfirma. Nyfiken som hon är, kikar hon lite i alla papper och fastnar för några dokument om en suspekt fastighetsaffär. Erin anar att det döljer sig större saker under ytan och hennes rotande visar att illegalt dumpat gift gjort invånare i ett bostadsområde sjuka i bland annat cancer.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Bild från filmen Big Eyes
Big Eyes

Margaret träffar den framgångslösa konstnären Walter Keane. Plötsligt gör han succé med "Big Eyes"- målningarna. Avslöjandet om att dessa populära målningar är skapade av Margaret slår dock ned som en bomb. Filmen har klarat Bechdel Wallace-testet.