OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

tisdag den 28 maj

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång är temat rörlighet.

Sverige!

Succéförfattaren Denise Rudberg är gäst hos Farah Abadi. Denise hade en mardrömslik uppväxt med psykisk misshandel och avbruten skolgång. För första gången skriver hon nu om sina upplevelser. Dessutom: en inblick i bokformgivningens värld och nya perspektiv på vad en trädgård kan vara.

Design och hantverk

Beppe Starbrink möter Viktor Fredbäck som samlar på jeans. Jeans som Viktor bokstavligen gräver fram bl.a. i amerikanska gruvor.

Min ångest och jag

Loui Sand föddes som flicka och blev adopterad när han bara var ett par månader gammal. Han blev framgångsrik i svenska damhandbollslaget innan han bestämde sig för att avslöja den hemlighet han burit på i 25 år, att han är född i fel kropp.

Min samiska historia

Sara har bestämt sig för att ta tillbaka sitt samiska arv. Hon lär sig språk, historia och om samiska traditioner. Agneta är skogssame och berättar om många andra samer som också tappat sitt samiska arv på grund av politiken som bedrivits genom åren.

Bild från filmen Gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet

Solen torkar upp allt regn på campingen men hur står det till med paren? Under natten har en ny kris uppstått. Hur mycket ska man stå ut med i en relation? Vad går att reparera? Alla paren påverkas av helgen.

Bild från filmen Hall of fame
Hall of fame

I januari 1988 var tio svenskar rankade bland de 50 bästa i världen. I slutet av 1994 var Magnus Larsson den bäste svensken i tennisvärlden. Idag har Magnus sedan länge lagt av och bäste svensk är rankad som 193:e spelare.

The Island

Det har gått 48 timmar sedan männen sist åt en måltid och hungern griper tag i gruppen. Jakten på mat sätts igång och det gäller att skynda sig tillbaka till lägret innan de blir för svaga för att jaga.

Drömslottet

Det är skördetid vilket innebär att det är mycket att göra. Dick vill göra sylt samt hitta sätt att dra nytta av alla päron som växer runt slottet. Angel bygger en flytande kupol och ger Dick en speciell födelsedagspresent.

Engelska Antikrundan

En medeltida fästning är dagens samlingsplats för Fiona och hennes gäng antikexperter. Från att ha varit en fästning så började man på 1600-talet förvara krigsfångar här, och många har lämnat spår efter sig i form av graffiti.

Hotell Portofino

Italienska rivieran sommaren 1926. När mysteriet med det försvunna arvegodset är löst och polisutredningen avslutad gör Cecil en överraskande upptäckt om Danioni.

Bild från filmen I vår herres hage
I vår herres hage

Det är julafton och dagen före Helens och Hughs efterlängtade bröllop. James försöker dölja sin hjärtesorg över Helen och har bjudit in sin nya fästmö Connie till Skeldales årliga julfest.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Korta tv-historier

Om tv-serien Vi på Saltkråkan.

Italien med Stanley Tucci

I modets huvudstad Milano får Stanley en lektion i verklig livsnjutning. Han bjuds på en äkta aperitivo och tar sig an den älskade rätten pasta pizzoccheri.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Meteoriten

En stor järnmeteorit på 14 kilo landar i Altuna utanför Enköping och hittas av två entusiaster med stenkoll. Men vem äger den, den rymdintresserade markägaren eller entusiasterna som hittat meteoriten?

30 dagar i fängelse

Efter 11 dagar börjar det bli tydligt att det finns grupperingar och hierarkier inne i fängelset. Dubbelbeläggningarna - dvs att de intagna bor två personer i cellerna - ökar risken för konflikter. Saker som är små och obetydliga på utsidan kan leda till allvarliga bråk och våld på insidan och ett matbråk skapar en riktigt hotfull situation på avdelningen.

Bild från filmen Advokater
Advokater

Klimataktivister limmar fast sig på vägen i rusningstrafik och vållar stor debatt och irritation. Aktivisterna hävdar nödläge men riskerar samtidigt fängelse. En tidigare dömd brottsling står åtalad för bilrån men signalementet stämmer inte, enligt försvaret. Och ett brottsoffer söker upprättelse i rättsväsendets långsamma kvarnar.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Bild från filmen Amina
Amina

Amina är en ung talangfull MMA-fighter som slåss för att komma tillbaka till sin passion samtidigt som hon kämpar med att uppfostra sin dotter. När Amina får möjligheten att träna med en av de bästa coacherna, Rose, får hon allt svårare att klara förväntningarna som ställs på henne som fighter. Relationen med dottern blir lidande och Amina måste välja: Ska hon vara en lyckad fighter eller den mamma som förväntas av henne?

Bild från filmen Bäst när det gäller
Bäst när det gäller

Drömmen om VM bleknar för några av våra svenska medaljhopp. Lag-EM stundar och målet är att komma topp 10 i Europa. Sverige är inför tävlingen helt uträknade. När ett snedsteg släcker den enes dröm, tänds en annans.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.