OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

tisdag den 30 maj

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

112 - på liv och död

Polisen Angelica skyndar sig till ett lägenhetsbråk i Uddevalla. I Stockholm larmas brandmannen Rikard ut till en våldsam villabrand. Poliserna Kalle och Martin griper en aggressiv man som har en kniv i Trollhättan.

112 - på liv och död

Några ordningsvakter blir beskjutna i Uddevalla och polisen Angelica kallas in som förstärkning. Brandmannen Rikard skyndar sig till en allvarlig lägenhetsbrand i Stockholm.

Familjen Annorlunda

Familjen Davidsson reser till Gent där de åker båt, besöker ett slott och provar på att göra egna praliner. Familjen Norrström testar att köra segway och besöker ett traktormuseum. Familjen Lindén njuter av att det är helg och sover ut.

Veterinärerna

Pudeln Folke har blivit attackerad av en annan hund och såret visar sig vara djupare än man trott. Hästen Nasdaq har drabbats av en mystisk hälta och vicentkon Skrållan har blivit stångad och fått ett djupt sår.

112 - på liv och död

Poliserna Jimmy och Jonny är med om en vild biljakt i Strömsund. Akutläkaren Mats på Höglandsjukhuset i Eksjö tar hand om en man som har dragit axeln ur led. Polisen Richard jagar en man som pistolhotat flera personer i Kristianstad.

112 - på liv och död

I Eksjö har en kvinna plötsligt förlorat medvetandet och ambulanssjuksköterskan Claes skyndar sig dit. Polisen Jimmy är med om en biljakt i Östersund och brandmannen Thomas larmas ut till en allvarlig bilolycka i Stockholm.

Veterinärerna

Kalle på Skånes Djurpark tar hand om den lata grisen Reidar som fått ont i ett ben. Maria ska kastrera katten Pipen när hon upptäcker något oväntat i Pipens mage. Den strävhåriga taxen Bina har slutat äta och dricka.

Bygglov

Bygglovstrion hjälper familjen Marakbi i Huddinge som äntligen köpt sitt drömhus. Det enda de saknar är en stor veranda som fungerar året om. De river den gamla altanen och bygger en ny där den nedre delen blir ett spa och den övre en altan.

SOS - Superstädarna

Brennon och Richard styr sin kosa mot Upminster för att hjälpa mamman Natasha vars hem blivit för mycket för henne att hantera. Vid närmare undersökning av Natashas hus märker Superstädarna att huset inte bara är stökigt, det är ologiskt inrett.

SOS Djur

Eva upptäcker något illavarslande när hon undersöker hästen Pascal. Nina kämpar med att få upp en panikslagen svanunge som trasslat in sig i en fiskelina mitt i centrala Stockholm. Chihuahuan Leo genomgår en ovanlig protesoperation.

Veterinären på Bondi Beach

Efter en läskig fight med en annan hund har Jimmy Choo fått otäcka bitmärken på kroppen och veterinären behöver hjälpa honom. Alison och Audrey undersöker hunden Tilly och befarar att knölen på hennes huvud kan vara cancer.

Bygglov

Bygglovsgänget hjälper familjen Julin i Ucklum med ett nytt kök i deras motorklubb. De börjar med att riva ut det gamla köket sedan lägger de golv, sätter in fönster och ett nytt kök. Matte och Willy bygger dessutom en troféhylla.

112 - på liv och död

Polisen Mattias får larm från en skola där en man ligger blodig och avsvimmad på marken. Ambulanssjuksköterskan Catharina åker ut på larm om en man som plötsligt blivit okontaktbar.

Inside the Ambulance

Som ambulanssjukvårdare är ingen dag den andra lik. Det blir extra tydligt när Stu och Rob får behandla en man med ett avtagbart öra. Loz och Dave åker till ett hotell där en man lider av fruktansvärda magsmärtor.

Grand Designs

I norra London försöker neurologerna Penny och Mark återuppbygga en viktoriansk villa. De vill lägga till en utbyggnad och förena deras kärlek till gammalt och nytt.

Veterinären på Bondi Beach

Nyblivna kattmamman Princess har precis fött ungar, men kan det vara så att en fortfarande är kvar i henne? Kate har en idé om hur hon ska kunna hjälpa lilla Howie, som har kronisk hosta.

SOS - Superstädarna

Richard och Brennon åker till Sulhill för att hjälpa ett par som aldrig lärt sig hur man städar eftersom de vuxit upp med professionell hemhjälp. Hemmet är okej vid en första anblick, men snart märker Superstädarna att det finns farliga bakterier.

24-Hour Baby Hospital

Tvåbarnsmamman Olivia vill gå igenom sin förlossning utan bedövning. Samtidigt försöker doktorer på en annan enhet rädda livet på nyfödda Michael som bara var 390 gram när han föddes. Fyrabarnsmamman Nikita har fått en manlig barnmorska.

Veterinärerna

Kalle och hans kollegor på Skånes djurpark stöter på problem när de ska flytta några visenter. Katten Cindy får sin svans opererad och pudeln Axl blir kastrerad. Cecilia tvingas ge dåliga nyheter till franska bulldoggen Elvis husse och matte.

Familjen Annorlunda

Annika måste åka ambulans till sjukhuset när värkarna sätter i gång. Hos Irene och Helen blir en av pojkarna instängda på vinden. Sami fyller år och familjen Nikula ska överraska honom men det visar sig bli svårt.

Bygglov

Bygglovsgänget befinner sig i Limmared hos Henrik och Matilda för att hjälpa dem få en större hall. Det råder dock delade meningar om en vägg som ställer till problem för dem, och om den går att riva eller inte.

112 - på liv och död

Polisen Antonio utreder en allvarlig misshandel. Brandmannen Anders hjälper några personer som fastnat i en hiss. Ambulanssjukskötaren Christer får ett larm om en sjuk man som visar sig vara hans gamla arbetskamrat.

112 - på liv och död

Rökdykaren Jörgen åker på larm till en lägenhetsbrand. Läkaren Helen hjälper en man med kraftiga buksmärtor. Polisen Rolf tar hand om en aggressiv missbrukare.