OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

fredag den 21 juni

Vildhundar: hålla sig till flocken

Naturfilmaren Julz Braatvedt anländer till östra Zambia för att filma tre flockar med vildhundar - Manzis, Kakulis och Stork Colony - i tre väldigt olika områden.

Veterinären i Yorkshire

Peters kunskaper ställs på prov när han måste rädda livet på en nybliven mamma vars livmoder fallit fram under kalvningen. Julian ställs inför ett tungt vildsvin som vägrar skiljas från sina sylvassa betar och en hund återförenas med sin ägare.

Veterinären i Yorkshire

Sent på kvällen får Julian i uppdrag att undersöka en hund som sprungit genom ett kornfält och misstänks ha fått något i lungorna, vilket kan sätta livet i fara. Dessutom möter vi ett dominant får som måste bli mindre brunstigt.

Veterinären i Yorkshire

I det här specialprogrammet gör veterinärerna Peter och Julian återbesök hos några av sina patienter och ser hur det går för dem - inklusive Greens, och Dougie, den Yorkshirepudding-ätande papegojan.

Skuggornas land

Nya Zeelands sydöstra kust har några av världens största fisklekplatser. Här lär sig unga valar, delfiner och sälar att jaga och att ge sig ut på sina egna äventyr.

Nya Zeeland: Jordens mytiska öar

I Nya Zeelands skogar sitter en ugglepapegoja och lockar på en hona. Förgäves. Han är den sista av sin art i skogen. Utan att kunna flyga var ugglepapegojorna chanslösa mot hermelinerna som européerna planterade in. Men nu har den ensamma gojan blivit ambassadör för ett program som ska rädda arten.

Djupdykning i Australien

Vi besöker Australiens vilda landskap där inre öken möter den varma och farliga Indiska oceanen när biolog Lizzie Daly dyker med tigerhajar, mantor och sköldpaddor.

Stora barriärrevet: En levande skattgömma

Stora barriärrevet sträcker sig 2300 kilometer längs Queenslands nordöstra kust, och rymmer över 900 öar, alla med sin egna unika miljö och fauna.

Vilddjursräddarna i Malawi

En beninfektion hindrar en ung dykarantilops frisläppande. Dr Amanda spårar och märker ett ungt lejon, vi kollar upp en sjuklig galago och säger hej till ett nytillskott - en grinig grå papegoja.

Veterinären i Yorkshire

Uppfödaren Chris favoritko Bertha har en klump på ögat och Julian måste utföra en operation. Peter kallas ut till Greens bondgård där Jean och Steve upptäckt ett problem med en av deras åsnor.

Leopardhonan

Galleriskogarna är en leopardhonans domän, i dagar är hon nästan osynlig, men slår sedan till från ingenstans.

Jättar

Dan O'Neill är på uppdrag att hitta, filma och mäta de största, nu levande krokodilerna. Han följer med en inhemsk guide för saltvattenkrokodiler i hopp om att kunna spåra upp en gigantisk hane.

Förlorade bestar upp till ytan

Det här avsnittet undersöker unika fynd som kan hjälpa till att lösa mysteriet om varför den gigantiska istidsmammuten dog ut.

Bild från filmen The Nature of Things
The Nature of Things

Följ med paleontologer och forskare på en studieresa som avslöjar den anmärkningsvärda historien om valens evolution och undersök hur valar tappade sina ben och återvände till havet.

Flodmonster

Jeremy Wade letar efter en av världens mest okända fiskar, glyphis garricki, i Australien. Den är så ovanlig att bara 20 exemplar har fångats in.

Istiden: En frusen värld

Det är det storslagna slutet på istiden när Steve och Michaela upptäcker hur det stora töet förändrade jorden som vi känner den, vi ser istidens översvämningar och födelsen av den moderna tiden.

Leopardhonan

Leopardhonans familj växer sig större, två små ungar föds. Om allt går som det ska kan hennes döttrar en dag ärva hennes rike för att i sin tur bli galleriskogarnas svårfångade drottningar.

Anpassad för att överleva

I många sociala djurgrupper slår sig utslagna hannar ihop för att bilda en enda formidabel kraft som kan störta alfahannen.

Livsfarliga jägare

Låt dig inte luras - små varelser är fullspäckade med överlevnad. Det de saknar i storlek kompenserar de med kraft, styrka och uthållighet, från piggsvin och fläckiga genetter till ökenlo.

Naturens ultimata överlevare

Nedräkningen av djur som är naturens bästa byggare, där vi visar upp världens mest geniala hantverk som utförts av ett djur och avslöjar vilket djur som är naturens byggmästare.

Geniala havsjägare

I Argentina har Mariano studerat den fientliga relation som utvecklats mellan fiskmåsar och valar. Biologen Ingrid har spenderat flera år längs Skelettkusten i Namibia för att studera sjölejon.

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda räddar en blind babian som är ett husdjur och dr Charlotte opererar en myrkotte vars ben måste amputeras. Två unga babianer har deserterat, och vi stöter på en lättretlig varan.

De vildaste överlevarna

Att leva sitt liv om nätterna kan medföra extrema utmaningar och möjligheter. Primater, ugglor, hyenor med supersinnen och lysande insekter har utvecklats för att klara sig i en värld utan ljus.

Veterinären i Yorkshire

Louise tar med sin sjuka westie Duffy till Boroughbridge. Julian tar sig an en av sina svåraste operationer någonsin. Och vid gryningen får Peter skynda sig till en akut lamning.

Veterinären i Yorkshire

Julian beger sig till det historiska Harewood House för att kolla upp några getter som flyttar till en ny inhägnad, och Peter åker för att hjälpa till när en ung bonde kämpar med en knepig lamning.

Veterinären i Yorkshire

Julian är på Jackies alpackagård för att träffa en av sina favoritalpackor, och Peter är på Arthur Almonds gård eftersom tre av hans kor behöver avhornas ... men de är inte vana vid att någon rör dem.

Vilddjursräddarna i Malawi

Teamet släpper ut pytonormar, lär en myrkotte att jaga och samlar ihop en flock gröna markattor. De söker också efter en försvunnen rovfågel och hjälper ett busksvin som skadats av tjuvjägares hundar.

De vildaste överlevarna

Upptäck hur några av världens mest anmärkningsvärda djur även kan vara de minsta. I det här actionspäckade avsnittet tar vi oss långt in i regnskogar, djupt ner i hav och ut i utbredda öknar.