OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Godare

fredag den 21 juni

Godare är en mat-kanal för alla foodies. Här sänds internationella och svenska matprogram för att inspirera kockar över hela landet.

Helgdrinken med David

David utforskar konsten att skapa den perfekta Whiskey Sour drinken, genom noggrannhet och passion. Med sina experttips och kreativa tillvägagångssätt inspirerar David tittarna att skapa sina egna variationer av denna klassiska cocktail.

Malaysia Gourmet with Justine Schofield

Justine reser från Kuching till Penang och njuter av olika smaker på gatumarknaderna. Hon visar också upp sina kulinariska färdigheter med läckra sticky wings och avslöjar kock Raphael Jay Peter Lees innovativa tolkning av den klassiska risotton.

Gott och Grönt med Fabbe

I det här avsnittet visar Fabian när han slänger ihop en härlig och enkel omelett med fräscha tillbehör. Vi får även hänga med bonden Matilda som driver ett så kallat andels landtbruk.

Tareq Taylor's Nordic Cookery

Naturunder och kulinariska sensationer. Tareq Taylor besöker Sydsjälland och gör nya tolkningar av danska klassiker som smörrebröd och rökt fisk.

Bild från filmen Jamie's Easy Meals for Every Day
Jamie's Easy Meals for Every Day

Jamie lagar sin otroliga avokado-quiche med en utsökt fyllning av ost och basilika och visar oss hur man tar en klassisk biff till nästa nivå.

Ett Gott Land

Idag gör kocken en snabb och läcker måltid där allt tillagas i en enda gryta, vilket sparar både tid och disk. Med färsk pasta tillför man en extra dimension av smak och textur till rätten, vilket ger en upplevelse av genuin hemlagad mat på nolltid.

A pretty good life with Valerie

Nu börjar det närma sig midsommar och i dagens avsnitt ger Valerie tips på några riktigt goda recept samt hur man gör en fin dukning till midsommarfesten.

Festligheter med Catarina König

I det här avsnittet dukas det upp för parmiddagar där Catarina lagar två av hennes paradrätter: sotad pilgrimsmussla med en jalapenosås och röding serverad med limesyrad gurksallad och en busenkel Beurre Blanc med forellrom.

Bild från filmen Michel Roux's French Country Cooking
Michel Roux's French Country Cooking

Michel Roux tillagar i dagens avsnitt en kycklingfrikassé på rosévinsvinäger - som producerats i ett garage vid medelhavet. Dessutom visar han oss en tarte tatin av säsongens grönsaker. Kvällen avslutas på topp med en jordgubbssufflé.

Helgdrinken med David

David utforskar konsten att skapa den perfekta Whiskey Sour drinken, genom noggrannhet och passion. Med sina experttips och kreativa tillvägagångssätt inspirerar David tittarna att skapa sina egna variationer av denna klassiska cocktail.

Malaysia Gourmet with Justine Schofield

Justine reser från Kuching till Penang och njuter av olika smaker på gatumarknaderna. Hon visar också upp sina kulinariska färdigheter med läckra sticky wings och avslöjar kock Raphael Jay Peter Lees innovativa tolkning av den klassiska risotton.

Gott och Grönt med Fabbe

I det här avsnittet visar Fabian när han slänger ihop en härlig och enkel omelett med fräscha tillbehör. Vi får även hänga med bonden Matilda som driver ett så kallat andels landtbruk.

Tareq Taylor's Nordic Cookery

Naturunder och kulinariska sensationer. Tareq Taylor besöker Sydsjälland och gör nya tolkningar av danska klassiker som smörrebröd och rökt fisk.

Bild från filmen Jamie's Easy Meals for Every Day
Jamie's Easy Meals for Every Day

Jamie lagar sin otroliga avokado-quiche med en utsökt fyllning av ost och basilika och visar oss hur man tar en klassisk biff till nästa nivå.

Ett Gott Land

Idag gör kocken en snabb och läcker måltid där allt tillagas i en enda gryta, vilket sparar både tid och disk. Med färsk pasta tillför man en extra dimension av smak och textur till rätten, vilket ger en upplevelse av genuin hemlagad mat på nolltid.

A pretty good life with Valerie

Nu börjar det närma sig midsommar och i dagens avsnitt ger Valerie tips på några riktigt goda recept samt hur man gör en fin dukning till midsommarfesten.

Festligheter med Catarina König

I det här avsnittet dukas det upp för parmiddagar där Catarina lagar två av hennes paradrätter: sotad pilgrimsmussla med en jalapenosås och röding serverad med limesyrad gurksallad och en busenkel Beurre Blanc med forellrom.

Bild från filmen Michel Roux's French Country Cooking
Michel Roux's French Country Cooking

Michel Roux tillagar i dagens avsnitt en kycklingfrikassé på rosévinsvinäger - som producerats i ett garage vid medelhavet. Dessutom visar han oss en tarte tatin av säsongens grönsaker. Kvällen avslutas på topp med en jordgubbssufflé.

Helgdrinken med David

David utforskar konsten att skapa den perfekta Whiskey Sour drinken, genom noggrannhet och passion. Med sina experttips och kreativa tillvägagångssätt inspirerar David tittarna att skapa sina egna variationer av denna klassiska cocktail.

Malaysia Gourmet with Justine Schofield

Justine reser från Kuching till Penang och njuter av olika smaker på gatumarknaderna. Hon visar också upp sina kulinariska färdigheter med läckra sticky wings och avslöjar kock Raphael Jay Peter Lees innovativa tolkning av den klassiska risotton.

Gott och Grönt med Fabbe

I det här avsnittet visar Fabian när han slänger ihop en härlig och enkel omelett med fräscha tillbehör. Vi får även hänga med bonden Matilda som driver ett så kallat andels landtbruk.

Tareq Taylor's Nordic Cookery

Naturunder och kulinariska sensationer. Tareq Taylor besöker Sydsjälland och gör nya tolkningar av danska klassiker som smörrebröd och rökt fisk.

Bild från filmen Jamie's Easy Meals for Every Day
Jamie's Easy Meals for Every Day

Jamie lagar sin otroliga avokado-quiche med en utsökt fyllning av ost och basilika och visar oss hur man tar en klassisk biff till nästa nivå.

Ett Gott Land

Idag gör kocken en snabb och läcker måltid där allt tillagas i en enda gryta, vilket sparar både tid och disk. Med färsk pasta tillför man en extra dimension av smak och textur till rätten, vilket ger en upplevelse av genuin hemlagad mat på nolltid.

A pretty good life with Valerie

Nu börjar det närma sig midsommar och i dagens avsnitt ger Valerie tips på några riktigt goda recept samt hur man gör en fin dukning till midsommarfesten.

Festligheter med Catarina König

I det här avsnittet dukas det upp för parmiddagar där Catarina lagar två av hennes paradrätter: sotad pilgrimsmussla med en jalapenosås och röding serverad med limesyrad gurksallad och en busenkel Beurre Blanc med forellrom.

Bild från filmen Nadiya's British Food Adventure
Nadiya's British Food Adventure

Nadiya Hussain besöker Grow Up, en urban gård inomhus i en industribyggnad i London med banbrytande mat.

Bild från filmen James Martin's French Adventure
James Martin's French Adventure

James avslutar sitt franska äventyr i Bois de Boulogne och besöker hästkapplöpningsbanan Hippodrome d'Auteuil. Under prisutdelningen förbereder James lax, lammkotletter och en färgglad ratatouille.

Ainsley Fantastic Flavours

Ainsley Harriott bjuder på en ärt och myntsoppa som serveras till krispig pancetta och fetaost toasts. Popstjärnan och skådespelaren Martenn Kemp dyker också upp för att laga en fiskrätt av stekt tonfisk och rostade tomater.

Bild från filmen Jamie Cooks the Mediterranean
Jamie Cooks the Mediterranean

Jamie beger sig till Grekland, till ön Skopelos, med start på fastlandet i Thessaloniki. Inspirerad av mezefat och traditionell ö-matlagning tillagar han en rökig aubergine-flatbread och en citronig grillad kyckling med tzatziki och ris.

Middag med Dante Zia

Dante skapar en oemotståndlig kycklinggryta full av genuina italienska smaker.

Uppdrag: Mat med Mauri Hermundsson

Mauri åkte till Gävle för att träffa Sveriges största familj.

Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Taste of Australia with Hayden Quinn

Hayden är i New England Highlands där han besöker ett stort växthus och lär sig lite om keltisk kultur i Glen Innes. Senare tänder han en lägereld och lagar mat på en fantastisk lammfarm med en 5:e generationens bondfamilj.

Bild från filmen Nadiya's British Food Adventure
Nadiya's British Food Adventure

Nadiya Hussain besöker Grow Up, en urban gård inomhus i en industribyggnad i London med banbrytande mat.

Bild från filmen James Martin's French Adventure
James Martin's French Adventure

James avslutar sitt franska äventyr i Bois de Boulogne och besöker hästkapplöpningsbanan Hippodrome d'Auteuil. Under prisutdelningen förbereder James lax, lammkotletter och en färgglad ratatouille.

Ainsley Fantastic Flavours

Ainsley Harriott bjuder på en ärt och myntsoppa som serveras till krispig pancetta och fetaost toasts. Popstjärnan och skådespelaren Martenn Kemp dyker också upp för att laga en fiskrätt av stekt tonfisk och rostade tomater.

Bild från filmen Jamie Cooks the Mediterranean
Jamie Cooks the Mediterranean

Jamie beger sig till Grekland, till ön Skopelos, med start på fastlandet i Thessaloniki. Inspirerad av mezefat och traditionell ö-matlagning tillagar han en rökig aubergine-flatbread och en citronig grillad kyckling med tzatziki och ris.

Middag med Dante Zia

Dante skapar en oemotståndlig kycklinggryta full av genuina italienska smaker.

Uppdrag: Mat med Mauri Hermundsson

Mauri åkte till Gävle för att träffa Sveriges största familj.

Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Taste of Australia with Hayden Quinn

Hayden är i New England Highlands där han besöker ett stort växthus och lär sig lite om keltisk kultur i Glen Innes. Senare tänder han en lägereld och lagar mat på en fantastisk lammfarm med en 5:e generationens bondfamilj.

Bild från filmen Nadiya's British Food Adventure
Nadiya's British Food Adventure

Nadiya Hussain besöker Grow Up, en urban gård inomhus i en industribyggnad i London med banbrytande mat.