OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Godare

lördag den 27 juli

Godare är en mat-kanal för alla foodies. Här sänds internationella och svenska matprogram för att inspirera kockar över hela landet.

The Chocolate Queen

Kirsten avslöjar hemligheten bakom hur man gör hennes kryddiga ischokladdryck och den perfekta garneringen för att lyfta den. På menyn står även klibbig vit chokladnougat smaksatt med ananas, följt av en choklad- och karamelliserad bakverksstack.

Bild från filmen Remarkable Places to Eat
Remarkable Places to Eat

Fred reser till South Devon med restaurangägaren Angela Hartnett. Hon visar sin favorit restaurang i Dartmouth och avslutar sedan dagen på ett flytande café på floden Exe.

Bild från filmen Jamie Cooks the Mediterranean
Jamie Cooks the Mediterranean

Jamie beger sig till Grekland, till ön Skopelos, med start på fastlandet i Thessaloniki. Inspirerad av mezefat och traditionell ö-matlagning tillagar han en rökig aubergine-flatbread och en citronig grillad kyckling med tzatziki och ris.

Matigt med Amanda

Amanda lagar mat utomhus på stekhäll, idag bjuder hon på en riktigt maffig flanksteksmacka, fylld med majskräm, syrad grädde och grillad spetskål. En fröjd för smaklökarna!

Food Trail: South Africa

Warren är nu i Pilanesberg där han åker på fyrhjulingsäventyr och lagar en mängd olika lokala rätter. På menyn står kryddiga lammspett, majskolvar och hans version av den sydafrikanska desserten Pampoenkoekies.

Ainsley Fantastic Flavours

Det enorma utbudet av smaker som kommer från ost, både salt och söt, kommer att vara temat för detta avsnitt. Ainsley får sällskap i köket av kocken Sam Holland och skådespelerskan Donna Preston som visar upp sin signaturrätt.

Ainsley Fantastic Flavours

Söta smaker är inte bara för desserter. Ainsley demonstrerar hur man gör en butternut squash tårta och välkomnar skådespelerskan Samia Longchambon i köket.

The Chocolate Queen

Kirsten avslöjar hemligheten bakom hur man gör hennes kryddiga ischokladdryck och den perfekta garneringen för att lyfta den. På menyn står även klibbig vit chokladnougat smaksatt med ananas, följt av en choklad- och karamelliserad bakverksstack.

Bild från filmen Remarkable Places to Eat
Remarkable Places to Eat

Fred reser till South Devon med restaurangägaren Angela Hartnett. Hon visar sin favorit restaurang i Dartmouth och avslutar sedan dagen på ett flytande café på floden Exe.

Bild från filmen Jamie Cooks the Mediterranean
Jamie Cooks the Mediterranean

Jamie beger sig till Grekland, till ön Skopelos, med start på fastlandet i Thessaloniki. Inspirerad av mezefat och traditionell ö-matlagning tillagar han en rökig aubergine-flatbread och en citronig grillad kyckling med tzatziki och ris.

Matigt med Amanda

Amanda lagar mat utomhus på stekhäll, idag bjuder hon på en riktigt maffig flanksteksmacka, fylld med majskräm, syrad grädde och grillad spetskål. En fröjd för smaklökarna!

Food Trail: South Africa

Warren är nu i Pilanesberg där han åker på fyrhjulingsäventyr och lagar en mängd olika lokala rätter. På menyn står kryddiga lammspett, majskolvar och hans version av den sydafrikanska desserten Pampoenkoekies.

Ainsley Fantastic Flavours

Det enorma utbudet av smaker som kommer från ost, både salt och söt, kommer att vara temat för detta avsnitt. Ainsley får sällskap i köket av kocken Sam Holland och skådespelerskan Donna Preston som visar upp sin signaturrätt.

Ainsley Fantastic Flavours

Söta smaker är inte bara för desserter. Ainsley demonstrerar hur man gör en butternut squash tårta och välkomnar skådespelerskan Samia Longchambon i köket.

The Chocolate Queen

Kirsten avslöjar hemligheten bakom hur man gör hennes kryddiga ischokladdryck och den perfekta garneringen för att lyfta den. På menyn står även klibbig vit chokladnougat smaksatt med ananas, följt av en choklad- och karamelliserad bakverksstack.

Bild från filmen Remarkable Places to Eat
Remarkable Places to Eat

Fred reser till South Devon med restaurangägaren Angela Hartnett. Hon visar sin favorit restaurang i Dartmouth och avslutar sedan dagen på ett flytande café på floden Exe.

Bild från filmen Jamie Cooks the Mediterranean
Jamie Cooks the Mediterranean

Jamie beger sig till Grekland, till ön Skopelos, med start på fastlandet i Thessaloniki. Inspirerad av mezefat och traditionell ö-matlagning tillagar han en rökig aubergine-flatbread och en citronig grillad kyckling med tzatziki och ris.

A pretty good life with Valerie

Nu börjar det närma sig midsommar och i dagens avsnitt ger Valerie tips på några riktigt goda recept samt hur man gör en fin dukning till midsommarfesten.

Bild från filmen Luke Nguyen's India
Luke Nguyen's India

Luke utforskar den franska matkulturen i Pondicherry med kocken Jay. Sedan hittar han kulinariska skatter i Chennai och avslutar sin resa i södra Indien med ett gnistrande Diwali-firande.

Bild från filmen Rick Stein's Cornwall
Rick Stein's Cornwall

Efter att ha sugit åt sig atmosfären på en av Storbritanniens sista levande boskapsmarknader är Rick sugen på biff- och njurpudding innan han seglar ut från Falmouth i en handbyggd båt.

Freshly Picked with Simon Toohey

Simon är entusiastisk över frukt i Queensland innan han beger sig tillbaka till köket och serverar en nordafrikansk tagine. Tobie Puttock återvänder med recept på den perfekt vardagsmiddagen innan Simon skapar magi med överblivet ris.

Ainsley Fantastic Flavours

Ainsley Harriott bjuder på en ärt och myntsoppa som serveras till krispig pancetta och fetaost toasts. Popstjärnan och skådespelaren Martenn Kemp dyker också upp för att laga en fiskrätt av stekt tonfisk och rostade tomater.

Ainsley Fantastic Flavours

Ainsley Harriott lagar en frukosträtt av rancheros med Pico de Gallo. Skådespelerskan och kocken Lisa Snowdon bjuder på en stekt makrill med varm ört- och rissallad.

Grow Your Own at Home with Alan Titchmarsh

Alan lägger till en vacker sista kant av blommor som lockar bin för att pollinera sin grönsaksodling och försköna hela området. Frances trädgårdsförvandling avslöjas - från en liten, karg bakgård till en mysig köksträdgårdshelgedom.

Sarahs vinskola

I denna serie kommer vinprofilen Sarah Lindstrand Mboge att tipsa om viner och hur man kan tänka vid val av vin.

A pretty good life with Valerie

Nu börjar det närma sig midsommar och i dagens avsnitt ger Valerie tips på några riktigt goda recept samt hur man gör en fin dukning till midsommarfesten.

Bild från filmen Luke Nguyen's India
Luke Nguyen's India

Luke utforskar den franska matkulturen i Pondicherry med kocken Jay. Sedan hittar han kulinariska skatter i Chennai och avslutar sin resa i södra Indien med ett gnistrande Diwali-firande.

Bild från filmen Rick Stein's Cornwall
Rick Stein's Cornwall

Efter att ha sugit åt sig atmosfären på en av Storbritanniens sista levande boskapsmarknader är Rick sugen på biff- och njurpudding innan han seglar ut från Falmouth i en handbyggd båt.

Freshly Picked with Simon Toohey

Simon är entusiastisk över frukt i Queensland innan han beger sig tillbaka till köket och serverar en nordafrikansk tagine. Tobie Puttock återvänder med recept på den perfekt vardagsmiddagen innan Simon skapar magi med överblivet ris.

Ainsley Fantastic Flavours

Ainsley Harriott bjuder på en ärt och myntsoppa som serveras till krispig pancetta och fetaost toasts. Popstjärnan och skådespelaren Martenn Kemp dyker också upp för att laga en fiskrätt av stekt tonfisk och rostade tomater.

Ainsley Fantastic Flavours

Ainsley Harriott lagar en frukosträtt av rancheros med Pico de Gallo. Skådespelerskan och kocken Lisa Snowdon bjuder på en stekt makrill med varm ört- och rissallad.

Grow Your Own at Home with Alan Titchmarsh

Alan lägger till en vacker sista kant av blommor som lockar bin för att pollinera sin grönsaksodling och försköna hela området. Frances trädgårdsförvandling avslöjas - från en liten, karg bakgård till en mysig köksträdgårdshelgedom.

Sarahs vinskola

I denna serie kommer vinprofilen Sarah Lindstrand Mboge att tipsa om viner och hur man kan tänka vid val av vin.

A pretty good life with Valerie

Nu börjar det närma sig midsommar och i dagens avsnitt ger Valerie tips på några riktigt goda recept samt hur man gör en fin dukning till midsommarfesten.