OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

torsdag den 27 juni

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Ambulansen Australien

En mamma ringer in i panik när hennes 17-åriga dotter kollapsat i duschen och Ana, som tar larmet, behöver agera snabbt. Ambulansförarna CJ och Sam åker ut på ett larm från en 23-årig diabetiker som fått ett anfall.

Världens bästa veterinär

Katten Lexie kommer in på kliniken efter att hon har börjat påvisa ett märkligt beteende. Border Terriern Charlie lider av svår smärta efter en skada i benet. Och sedan får vi träffa en ovanlig patient - den dvärgkaninen Locky!

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Gerardo tar hand om höggravida hunden Storm och det verkar som att kullen kommer att bli enorm. Tim och teamet i reptilparken tar blodprover på koalorna, för att se om någon av dem bär på ett dödligt virus.

Veterinärerna

Katten Fanny kommer till kliniken i Upplands Väsby med andningssvårigheter och läget är mycket allvarligt. Kakaduan Pepsi är på Mälarens smådjursklinik för en kontroll och i Uppsala anländer avelsstoet Qummin med sin matte Caroline för en ögonoperation.

Ambulansen Australien

Traineen Melissa får ta sina första larmsamtal under övervakning av mentorn Harrison. En bilolycka slutar med att en kvinna blir fast i sin egen bil och ambulansförarna behöver jobba snabbt för att rädda hennes liv.

Hundar utan hyfs

Familjen Townsleys nya hund Teddy visade sig inte ha det lugna lynnet de föreställt sig och Graeme kallas in för att försöka återställa harmonin. Elaines beagle Lily avbryter alla hennes konversationer med sitt högljudda skällande.

En plats i solen

Köpare letar efter sina drömhem på exotiska platser.

Love it or list it Australien

Andrew gör sitt yttersta för att övertala Queenslandparet Damien och Olivia att lägga ut sitt hus till försäljning. Samtidigt viftar Neale med trollspöt för att försöka skapa ett hem som de vill fortsätta bygga sin framtid i.

Bild från filmen Golden Boy
Golden Boy

Ferit startar bråk med Kaya om och om igen vilket leder till dålig stämning i huset. Till slut får Halis Agha nog och skickar iväg dem tillsammans till Marmaris med svepskälet att de ska öppna en ny butik för märket, med hjälp av Nukhet.

Bild från filmen Mord och inga visor
Mord och inga visor

Producenten och manusförfattaren av en kriminalserie för TV tvingas undersöka mordet på en programmerare som var på väg att stryka serien ur tablån.

Lilla huset på prärien

När Charles tar med sig en gammal vän hem på middag bestämmer sig Caroline för att mannen skulle passa perfekt för änkan Snider.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Mediet Lena Ranehag får sitt livs chock när hon besöker Camilla Linds frisörsalong Hår & Sånt i Munkedal. Camilla och hennes kollegor och kunder har genom åren insett att de har besökare från andra sidan i salongen. Till slut har de fått nog.

Love it or list it Australien

Sam och Uttam har bott i sitt hus i elva år och Sam är älskar deras hem. Uttam, däremot, tycker att det sjuttiotalsinspirerade huset känns som ett boende för ett äldre par och längtar efter något mer modernt.

Återskaparna England

I detta avsnitt restaureras en musikspelande träbänk från Schweiz, ett viktorianskt kalejdoskop samt en hjälm från första världskriget och ett par lädersporrar från andra världskriget.

Bild från filmen Mord och inga visor
Mord och inga visor

En tuff irländsk detektiv ställs inför en svår utmaning när han ska utreda det påstådda självmordet av hustrun till en rik fastighetsmogul.

Bild från filmen Hela kändis-Sverige bakar
Hela kändis-Sverige bakar

Ett nytt gäng med folkkära kändisar tar plats i baktältet. Under åtta veckor ska de göra allt för att imponera på juryn. I år firar programmet tio år och i säsongens första tävling väntar festliga och lyxiga våningstårtor.

Ernst i Toscana

Ernst lagar en paj som är fylld av solmogen stenfrukt till sin närmsta granne. Han beger sig också till byn Montelupo Fiorentino där han får lära sig allt om traditionell toskansk keramikkonst. Till sitt utekök bygger han en redskapsförvaring.

Bild från filmen Vienna Blood
Vienna Blood

Filmkonsten har fått sitt genombrott i Europa och i Wien uppstår en tragedi på premiären av en stumfilm. Max och Oskar ger sig in i utredningen på en ungersk skådespelerska som en gång var Max patient.

Invisible Monsters: Serial Killers in America

Sammanvävning av historierna om fem av Amerikas mest ökända seriemördare: Ted Bundy, John Wayne Gacy, Jeffrey Dahmer, Green River Killer och BTK.

Onda andars hus

Tammy Shea flyttar med sina tre barn till ett nytt hus med drömmar om en nystart, men drömmen blir till en mardröm när familjen börjar trakasseras av elaka andar. I desperation söker hon upp ett expertteam för att få veta sanningen om husets ondska.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Det okändas nya medium Anu Rosentjärn besöker Max Bergander och Frida Thell som bor i en lägenhet i Stockholm. Den övernaturliga aktiviteten i lägenheten har ökat sedan Frida flyttade in hos Max och de behöver hjälp med att få bukt med den.

I en mördares fotspår

I november 1967 mördades Rita Ellis på ett fruktansvärt sätt utanför en kolfabrik i Buckinghamshire. 50 år senare har över 200 män DNA-testats för mordet, men än har ingen mördare kunnat hittas och allt bevismaterial hålls hemligt.

Onda andars hus

När Tracey Barrios upplever paranormal aktivitet i sitt nya hus misstänker hon att den är knuten till husets historia. När något ondskefullt attackerar henne börjar hon frukta för sin och sin familjs säkerhet och tar kontakt med en andeutdrivare.