OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

söndag den 21 juli

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Veterinärerna

Puduhjorten Odezie har börjat halta. Golden retriever-hannen Dino ska få en knöl bortopererad. Bondkatten Walle har haft en ögoninflammation. Den spanska vattenhunden Tjärna ska kastreras och dvärgschnauzern Tiger Woffs kan ha fått borrelia.

Veterinärerna

Den strävhåriga taxen Helmer har problem med klåda. Mopsen Gerry har blivit lite vinglig. Den varmblodiga travaren Beautyson ska opereras i halsen. Dvärgschnauzern Fifi har haft rosa flytningar och mellanpudeln Flopsy har kräkts och varit hängig.

Världens bästa veterinär

Perserkatten Simba har blivit påkörd och 11-årige Kian är orolig för sitt älskade husdjur. Hunden Cato har en tumör i sin ena tass och frågan är om Noel lyckas rädda den från amputering. Den unge staffen Tynee har ont i armbågarna.

Världens bästa veterinär

Albie, en 10 månader gammal Spanielvalp, var på campingtur med sin familj när han blev påkörd av en bil och efter att ha undersökt honom är Noel orolig för att han inte kommer bli återställd. Den skotska terriern Flora har en mystisk åkomma.

Världens bästa veterinär

Vi möter sköldpaddan Hermes som blev attackerad i trädgården och förlorade tre av sina fyra fötter. Kan Noel hjälpa honom? Vi träffar också Rottweilern Dave som efter att ha genomgått två misslyckade höfttransplantationer hoppas att Noel kan hjälpa.

Trädgårdsmästarna

Harry, David och Arit reser till Leamington Spa för att hjälpa Robert, Gemma och deras dotter Darcey att röja upp i den igenväxta trädgården som Darcey är rädd för att leka i då den mest består av brännässlor och en trasig veranda.

Trädgårdsmästarna

Nicola och Anthony har köpt sitt drömhus men är missnöjda med trädgården. De drömmer om att fylla den trista miljön med en modern, färgglad plats genomsyrad av en glamorös känsla av Medelhavet.

Ambulans: kod röd

Ett team beger sig mot en stor trafikolycka med flera skadade, samtidigt som ett annat besvarar ett larm om en skjutning. Senare behöver ett barn akut medicinsk hjälp efter ett högt fall.

Husakuten

Veckans projekt för teamet är en förfallen lekplats i Southmend, känd som "The Ranch". I många år har lekplatsen varit en älskad plats i samhället, men på grund av vandalism är den nu förstörd. Nick och byggarna har en stor utmaning framför sig.

Första hunddejten: Australien

Rumskamraterna Erica och Sarah söker efter en liten hund som kan komplettera livet. Amrita förlorade sin labrador förra året och känner sig nu redo för att ta sig an en ny hund. Kan jack russeln Oreo vara den hon söker efter?

Arvingarnas sommar - fest på Lassemans altan

Festligheterna hemma hos Lasseman fortsätter och Arvingarna har bjudit in Nanne Grönvall, Janne Josefsson och Lilla Namo till en helkväll med musik och femkamp. Det bjuds också på goda sommartacos lagade av mästerkocken Sofia Henriksson.

Lyxhotellet Savoy

Hotellpersonalen är på helspänn då de fått nys om att en hotellinspektör ska komma på ett hemligt besök. Kommer The Savoy att behålla sin femstjärninga status?

Bild från filmen En smak på livet
En smak på livet

Erik och Lotta bjuder författaren och programledaren Hanna Hellquist till bords för att med doft och smak trigga hennes minnen från förr. Vi får lära oss vad Hanna har gemensamt med lasagne och vad som är viktigast - maten eller sällskapet?

Ginos italienska matäventyr

Gino och sonen Luciano reser till rustika Kalabrien för att uppleva det italienska enkla livet. De ger sig ut på en traditionell svärdfiskebåt och Gino sätter sin son i arbete på en gård.

Ginos italienska matäventyr

Ginos dotter Mia delar sin fars kärlek till matlagning och får följa med honom till norra Sardinien där de lär sig laga den lokala delikatessen azzuledi, en söt pasta som steks med honung. De provar även på handvävning och lagar pasta vongole.

Husakuten

Forne brandmannen Gareth och frun Mary bor med sina tre barn i Northumberland. Deras 18-åriga dotter Mary lever med svåra medicinska problem och de behöver ett hus som hjälper med omvårdnaden. Nick och teamet tar sig an utmaningen.

Sortera upp ditt liv - England

Det blir mycket känslor när Stacey Solomon och hennes team hjälper den ensamstående mamman Steph och hennes döttrar att förvandla sitt hem genom att rensa ut mängder av onödiga saker och göra en renovering som är snäll mot plånboken.

Bild från filmen Sullivan's Crossing
Sullivan's Crossing

Efter att en fruktansvärd olycka lämnar en invånare allvarligt skadad sätts Maggies kunskaper på prov. Sully får se en ny sida av Maggie, vilket får dem att komma närmare varandra, men Sully börjar också tvivla på var Maggie egentligen hör hemma.

Bild från filmen Frankie Drake Mysteries
Frankie Drake Mysteries

Frankie och hennes team undersöker om en man som friats från ett fruktansvärt mord faktiskt är oskyldig. Men vem är mannen som säger sig vara en släkting till offret?

Aurora Teagarden Mysteries

Aurora Teagarden håller ett föredrag på en konferens där det också ska spelas en pjäs om ett mordmysterium. Men plötsligt tar föreställningen en hemsk vändning när ljuset släcks och ett högst verkligt mord inträffar på scenen. Aurora börjar genast utreda fallet där hennes brorson, Phillip, har blivit huvudmisstänkt.

Bild från filmen Ambulansen
Ambulansen

Nattskiftet sätter igång på SOS-alarm och för ambulanspersonalen. Ett team skickas ut för att hjälpa en man som setts gå på spåren nära en tågstation. Temperaturen i London har blivit nollgradig och ambulanspersonalen hjälper en man som har halkat.

Weekend med Gregg Wallace

I det här avsnittet har Gregg tagit sig till Amsterdam, en av Europas vackraste städer. Han besöker fantastiska konstgallerier och tar båtturer längs med de ikoniska kanalerna. Dessutom tar han sig till de kända blomstermarknaderna.

Bild från filmen Hela kändis-Sverige bakar
Hela kändis-Sverige bakar

Den här gången ska kändisarna baka den brittiska klassikern Battenbergkaka i modern tappning och på bakborden skapas alltifrån ätbara tv-spel till rosa rumpor och drinkinspirerade alster. Det tekniska baket bjuder på vegansk kladdkaka.

10 år yngre på 10 dagar

Det är dags för flera fantastiska förvandlingar när expertteamet hjälper Mike, som har lidit av dåligt självförtroende sedan en traumatisk bilolycka i tonåren. Hundfrisören Kathy lägger mer tid på sina hundar än på sig själv och behöver nu assistans.