OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

måndag den 26 september

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Mickan Mus. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 04/02 år 2021 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Brittisk animerad barnserie från 2007. Ju det är jag! Nej det är du inte. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak – hon är väldigt bestämd och envis. . 17/04 år 2011 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Föreställning med förhinder. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 01/04 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Brittisk animerad serie från 2013. Plaskdammen. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. 25/10 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2014. Larvmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 30/05 år 2021 i SVT Barn.

Thomas och vännerna

Vad är vitsen, Thomas?. Thomas är varken det största eller snabbaste tåget men han vill bli det bästa tåget han kan bli!. Tillsammans med sina vänner älskar han att vara på äventyr eller bara ha kul.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. Semesterhuset. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 14/08 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Inkräktaren. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 18/08 år 2014 i SVT Barn.

Bild från filmen Simon
Simon

Fransk animerad serie från 2017. Stora barn. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 26/02 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen PAW Patrol
PAW Patrol

Havspatrullen: Valparna räddar en frusen flundra. Inget jobb är för stort, ingen valp är för liten!. 20/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2019. Månfortet. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. . 19/02 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Sjukhus. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. 27/01 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Milo
Milo

Clown. Till Milos föräldrars tvätteri kommer alla möjliga kunder för att få sina yrkeskläder tvättade. Milo, Lärka och Affe drömmer sig in i de olika yrkena.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddington gör en klippbok. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 21/01 år 2022 i SVT Barn.

Octonauterna

Brittisk äventyrsserie från 2010. Albinoknölvalen. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. 10/11 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Tuts osynliga vän. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. 27/04 år 2021 i SVT Barn.

Våfflan

Våfflan försöker uppföra sig. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. 31/05 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Avledningsmanöver. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 10/05 år 2021 i SVT Barn.

Teckenlådan

Svensk livsstilsserie från 2005. Busan har fått en tagg i tassen, och mormor berättar att man kan använda örter som medicin. Tommy vill bara sitta framför datorn. Sagan Törnrosa visas. 09/05 år 2011 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Beslutet. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Beslutet. 01/04 år 2022 i SVT Barn.

Vilse i Oz

Elva över elva. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. 03/07 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Amerikansk äventyrsserie från 2014. Det försvunna galleriet. Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation – och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. 31/05 år 2019 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Kitesurfing eller hästbasket. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. 03/10 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Fransk actionserie från 2021. Nykomlingen. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Nykomlingen. 28/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Natt och dag. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. 26/09 år 2020 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Musik. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 21/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Rädda Ayati. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. 15/07 år 2022 i SVT Barn.

Andys dinosaurie-äventyr

T-Rex och pimpsten. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. 15/06 år 2021 i SVT Barn.

Så funkar Sverige - finska

Lagar. Vad händer om man bryter mot en lag, och kan lagar ändras? Om varför vi har lagar. 10/05 år 2021 i SVT Barn.

Så funkar Sverige - finska

Grundlagarna. Om grundlagarna och varför de är viktiga. 17/05 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 05/03 år 2018 i SVT Barn.

Modiga kaniner

En knivig uppgift. Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. 24/11 år 2022 i SVT Barn.

Monsterskolan

Brittisk animerad serie från 2017. Lekträdet. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. 04/10 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Pippi i den första snön. En morgon är hela världen vit av snö, och Pippi rider ut på en härlig ridtur. Tommy och Annika går förstås i skolan, eftersom jullovet ännu inte har brutit ut. Pippi vill också ha jullov. 13/02 år 2020 i SVT Barn.

Andys förhistoriska äventyr

Brittisk barnserie från 2015. Den sabeltandade katten och rytandet. Håll i hatten – Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. 08/11 år 2022 i SVT Barn.

Andys safariäventyr

Brittisk äventyrsserie från 2019. Andy och Jacksons vidafinkar. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. 22/10 år 2019 i SVT Barn.

Pyssligt - Askartelua

Grönsaksland, 1. Matsalen har flyttat ner under ett grönsaksland. Den hemliga pysslaren vill ha bord och stolar för matsalen gjorda av grönsaker som växer under jorden. 25/09 år 2022 i SVT Barn.

Saibo

Svensk äventyrsserie från 2022. Skadlig kod. Alex och Airam blir anfallna av svärmar med skadlig kod. Samtidigt har deras gamla fiende Madjo dykt upp i spelet. Även hon är på jakt efter nycklarna som öppnar porten till Källberget. ,.

Grizzy och lämlarna

Fransk komediserie från 2018. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter!. Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé. 14/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 22/10 år 2022 i SVT Barn.

En hopplös häxa

En midnattsmåltid. Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. 17/05 år 2021 i SVT Barn.

MI High

Brittisk barnserie från 2007. Pippi i buren. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 30/06 år 2020 i SVT Barn.

Hank Zipzer - världens bästa underpresterare

Den knapriga gurkan. Den knapriga gurkan. Henry "Hank" Zipzer är dyslektiker, allt är inte så lätt för honom i skolan och han har dessutom en förmåga att ställa till problem. utan att egentligen mena dett. Som tur är så har Hank vänner och familj som stöttar och hjälper honom, så i slutänden löser han alltid sina problemm på sitt eget, ofta lite speciella sättä Säsong 3g. 19/12 år 2017 i SVT Barn.

Spartikelmysteriet

Brittisk science fiction-serie från 2014. Räden. Sista säsongen. Sista chansen. Kommer Spartiklarna, och resten av världen, att få tillbaka sina föräldrar - sina riktiga föräldrar, och inte tonårsversionen som det blev av misstag?. Sist vi såg Spartiklarna hade de lyckats föra samman sin dimension med föräldradimensionen - det var bara det att i just den versionen var föräldrarna fortfarande barn. Nu är det snart försent att ändra det och dessutom har världen fått en ny diktator - den galna drottning Kylie. 26/02 år 2020 i SVT Barn.

Elefantprinsessan

Australisk äventyrsserie från 2008. Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne?. 06/05 år 2010 i SVT Barn.

Bild från filmen Up4noise
Up4noise

Betalt samarbete. Bandet tvingas göra pinsam reklam för att få in cash till musikvideoinspelningen. Nikki hjälper bandet med att göra en dans, men Felix får panik.

Arthur & Excalibur

Fransk animerad serie från 2020. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. 06/07 år 2022 i SVT Barn.

Nina Patalo

Den hungriga ärtan. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. 30/07 år 2016 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Brittisk animerad barnserie från 2007. Jag är jätte jätte jätte koncentrerat. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak – hon är väldigt bestämd och envis. . 22/02 år 2013 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Onkel Kanins ryggraket. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 06/12 år 2021 i SVT Barn.

Klimatkompis

Den stora plastutmaningen. Hur kan vi bidra till att förändra användningen av plast och plastprodukter?. Tillsammans kan vi hjälpa plasten till återvinningen, minska användningen av onödig plast och upptäcka nya hållbara lösningar för framtiden.

Pulslek

Balans och styrka. Hitta fokus och balans i kroppen med detta yogainspirerade pass anpassat för klassrummet.

Djur som tar slut

När jorden ändrar sig. När jorden ändrar sig. Trilobiter, pansarhajar och dinosaurier finns inte längre. Men släktingar till några av de djur som levde på jorden för många hundra miljoner år sedan finns kvar. Fåglarna till exempel - och vi. 23/09 år 2021 i SVT Barn.

Djuren på Djuris börjar skolan

Stopp, sluta, nej. Majs och Satsumas vill kramas, men Ull är inte på humör. Då anordnar de en tävling för att lura Ull att kramas.

Bolibompaklubben

Svensk underhållning från 2022. Hur mat blir till bajs. Harriet berättar för Draken hur ett äpple kan bli till bajs.

Stopp!

Sjukt störigt. Abbe älskar sin nya leksaksrobot Robo-tron. Men mamma och pappa tycker att den är sjukt störig. De gör allt i sin makt för att bli av med den utan att Abbe ska märka det.

Bild från filmen Simon
Simon

Fransk animerad serie från 2017. Hej då snuttefilten. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 07/12 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Brittisk animerad serie från 2013. Kurragömma. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. 04/12 år 2018 i SVT Barn.

Andys akvatiska äventyr

Andy och det Sarkastiska franshuvudet. Andy och Teja är tillbaka för att ge er nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten!. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur!. 08/12 år 2022 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Skarpöga. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. 09/11 år 2022 i SVT Barn.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Pinsamheter

Australisk komediserie från 2006. Sluta mellanstadiet. Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj. 22/02 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

Sydafrikansk komediserie från 2018. Klibbigt. Om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. 18/01 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Pippi i den första snön. En morgon är hela världen vit av snö, och Pippi rider ut på en härlig ridtur. Tommy och Annika går förstås i skolan, eftersom jullovet ännu inte har brutit ut. Pippi vill också ha jullov.