OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

onsdag den 7 december

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Tombliboerna är inne i sin buske och bygger med sina egna tegelstenar. Varje Tombliboo bygger ett torn och när de börjar jämföra torn och dela tegel, lyckas de bygga ett mycket högt torn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse är en alldeles vanlig björn med randig mössa och prickiga byxor som på sin vandring längs vägen finner en massa underliga saker som han inte har en aning om hur de fungerar.

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Mamma och Pappa Gris fastnar bakom fru Grävlings traktor på väg till hennes gård, där Greta och Georg lär sig om hur användbara traktorer kan vara.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

Max och Maja

Maja organiserar en överraskningsfest för Max, men förberedelserna går helt fel. Maja vill avbryta festen, men i slutändan visar det sig vara perfekt för Max.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Katten Enid ser en mus inne i klubbhuset och kan inte motstå att jaga den. Hon jagar den ända upp i ett träd tills hon själv fastnar där! Som tur är för Enid så verkar Jycke veta vad han ska göra.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

Smurfan försöker få Buttersmurfen att le genom att ta honom på en campingresa.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta och hennes vänner följer med fröken Kanin till slottet där hon ska få träffa drottningen och få en utmärkelse.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Bonden får en mystisk gåva.

Bild från filmen Simon
Simon

Simon är en modig, liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner och föräldrar som stöttar honom!

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Ville får gå i Hildas skola för att lära sig hur man beter sig som vanligt folk. Amir våndas över det omöjliga val han ställts inför.

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

Bild från filmen PAW Patrol
PAW Patrol

Borgmästare Rospigg går i sömnen nere på Wingnut-gården efter en lång dag av cowboy-aktiviteter.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Medan Kattpojken är för upptagen med att försöka imponera på någon, kommer Nattninjan in i pagoden.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Både farbror Rad och Frisky dyker upp för att ta hand om Bluey och Bingo. De måste de jobba tillsammans för att få Bluey att må bättre.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Barnen vill bilda ett rockband tillsammans med Paddington och måste bestämma vilket instrument de ska spela.

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Loop är fast besluten att vara ärlig och inte öppna ett speciellt paket, även om det innehåller något väldigt spännande.

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Vaxpropp besöker bikupan. Han är vittne till en olycka orsakad av Maya och bestämmer sig för att upprätta en `flyglicens'. Nu måste bina stanna på marken och kan inte utföra sitt arbete ordentligt.

Miss Moon

Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Peter bestämmer sig för att resa till Frankfurt för att leta efter sin far. Men eftersom han inte har några pengar, stjäl han några mynt från fru Keller.

Vilse i Oz

Dorothy och hennes vänner är fast i Kansas, men inser snart att magi även existerar i Dorothys värld.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Familjen Nekton upptäcker ett till synes övergivet skepp. Fartygssystemet fungerar inte och konstiga ljud gör att platsen verkar hemsökt, men spöken dyker inte upp på en radar...

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Hawkings håller sin stora årliga turnering mellan flygande, rullande och krypande drönare. Dexter Adder gör allt för att sonen Damon ska vinna.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Lady Penelope, Parker och Kayo besöker en massiv semi-submersibel oljeplattform för att få stopp på oljerigget och dess föroreningar, men supervisor Malloy har andra planer.

Safirdrakens krafter

Aporna försöker öppna en tempeldörr med musik, och Ko Ni måste stanna upp och tänka genom saker för att hålla Mogo borta från skatten.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

När Ayati tappar balansen och trillar, måste Mazu komma på en plan för att hjälpa till.

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser till tiden för Leaellynasaura, en dinosaurie som bodde i Australien. Hans uppdrag är att hitta några trasiga äggskal från boet hos en mamma Leaellynasaura. Men kommer Andy att lyckas i tid innan museet öppnas?

Imse och Vimse - sydsamiska

Imse ligger och vrider sig i sängen, medan Vimse sover gott. En dag spikas en fågelholk upp på deras träd.

Folksagor i världen - nordsamiska

Om tre nyfikna tjänare som öppnar kungens hemliga säck och släpper ut djuphavsskuggorna i dagsljuset. En animerad saga från Brasilien om nyfikenhet och olydnad.

Jassabarnen och gudarnas gåva på lulesamiska

Syskonen har hittat offerstensplundraren, den snälla Dagmar, men försäger sig om fler skatter på fjället. De måste återigen stoppa honom men det finns andra faror som lurar.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Tommy och Annika får följa med Pippi ombord på kapten Långstrumps båt. Ändå är Tommy och Annika inte glada, för Pippi tänker ju resa ifrån dem. Men först håller hon det mest fantastiska avskedskalas i Villa Villekullas trädgård.

Andys förhistoriska äventyr

Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

Andys safariäventyr

Andy flyger till Zambias träsk i södra Afrika för att lära sig hur träskonäbbskycklingar dricker vatten. Längs vägen träffar han en flock afrikanska vildhundar med bedårande valpar.

Villen verksta

Ville bygger ett fågelbord som kommer att bli helt perfekt. Men han är lite nyfiken på hur det känns för fåglarna att sitta i det nya fågelbordet. .

Villen verksta

Ville trivs inte i sin verkstad när det ligger en massa sågspån överallt. Allra lättast är det att städa med en slang som blåser luft tycker Ville men ibland blir det lite tokigt. .

Villen verksta

Skyrkki fyller år snart och därför tänker Ville baka en tårta till henne. Det kommer att bli en superfin specialtårta med lite överraskningar till Skyrkki på hennes födelsedag.

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Ville får gå i Hildas skola för att lära sig hur man beter sig som vanligt folk. Amir våndas över det omöjliga val han ställts inför.

Fix och trix

Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite fix och trix kan man bygga allt möjligt.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Katten Gumball och fisken Darwin ger sig ut på vardagliga äventyr tillsammans.

Bild från filmen Malory Towers
Malory Towers

Den lokala pojkskolan möter Malory Towers i en frågesport mellan skolorna. Ellens rykte är hotat när Darrell ser henne smyga runt mitt i natten.

Bild från filmen M.I. High
M.I. High

Carries optimism verkar vara ett kraftfullt vapen.

Det Hemsökta huset

Frankie misstänker att Louies klasskompis, Delaney, har en dold agenda när hon ber honom, av alla människor, att hjälpa henne bli ett bättre spöke.

3Hz

Felix får reda på att hans mamma har något med mysteriet att göra och undersöker hennes föräldrars hem.

Tracy Beakers dröm

Tracy betyder att Cam ska få hjälpa henne att hitta hennes mamma.

Bild från filmen Holly Hobbie
Holly Hobbie

Holly känner sig pressad av regissören under repetitionerna av musikalen och kämpar för att prestera väl på scenen. Hon försöker tala ut med regissören, men utan resultat.

Arthur & Excalibur

I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Alla glömmer bort Pappa Gris när de åker med Onkel Kanins lilla båt till en picknick utmed floden.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När saker försvinner i Regnbågsstaden måste Ruby och Kokos hitta den skyldige.

Bild från filmen Ella, Oscar & Hoo
Ella, Oscar & Hoo

Ella och Oscar är mitt i en molntalarklass när de inser att Hoo har försvunnit.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Två klantiga utomjordingar transporter Pidsley och Shaun ombord på sitt flygande tefat. Tyvärr råkar utomjordingarna byta djurens hjärnor med varandra. Shaun och Pidsley åker tillbaka till jorden utan att inse att de är i fel kroppar.

Bolibompaklubben

Tereza och Draken gör ett experiment där de blandar färg i mjölk.

Bild från filmen Elsa
Elsa

Elsa bor i Norge tillsammans med sin pappa och storasyster Agnes. Hon trivs bra med att vara yngst i familjen, men ibland kan det bli lite jobbigt. Speciellt när hon inte får vara med.

Bild från filmen Simon Superlapin
Simon Superlapin

Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

Brandman Sam

Herman är mycket stolt över sin nya företagsidé: han vill öppna en stor cirkus i parken.

Onneli och Anneli

Det börjar närma sig jul. Onneli och Anneli är igång med förberedelserna när de får ett oväntat litet besök och en stor hemlighet att bevara.

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Ville får gå i Hildas skola för att lära sig hur man beter sig som vanligt folk. Amir våndas över det omöjliga val han ställts inför.

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

Jultomtens lärling

Nicolas hör att fröken Nettle plågar hans gamla vänner på barnhemmet. Han åker till Australien den kvällen för att lösa situationen genom att låtsas vara ett internatspöke.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Kosmoo

Robbes hund Kosmoo har blivit påkörd av en bil. Med hjälp av bioniska delar lyckas Ellis och Robbe rädda Kosmoo och med en sån superhund är det lätt att lösa stadens problem med ohederliga invånare.

Furiki rullar

När André upptäcker att en sagolikt magisk bil står utställd på nya Burrito Hotellet, så sätter han ihop ett gäng med vänner för att få den, men det går inte riktigt som planerat.

Var är Chicky?

Chicky är en liten gul fågel som alltid råkar hamna i olika miljöer. Gissa var han hamnat nu.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Tommy och Annika får följa med Pippi ombord på kapten Långstrumps båt. Ändå är Tommy och Annika inte glada, för Pippi tänker ju resa ifrån dem. Men först håller hon det mest fantastiska avskedskalas i Villa Villekullas trädgård.