OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

onsdag den 6 december

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke ska göra omelett men det finns inga ägg i korgen. Var är alla höns, och varför lägger de inga ägg? Hönsen behöver träna! Tack och lov för strutsen Hennie och hennes träningsprogram. Se ekorrarna träna med hönsen till Hennies sköna musik.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Mamma Kanin dyker upp med en stor mage, och alla blir exalterade när de får reda på att det finns en bebis där inne.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Ruby blir en vetenskaps man för att hjälpa Dunderfot.

Heja! Heja! Billy Bilsson

Billy har förlorat sin röst och hans mage kurrar. Han försöker skicka signaler till sin familj för att låta dem veta vilket mellanmål han är sugen på.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke tar en kopp te när Roly överraskar honom, vilket får honom att ha sönder sin favorit tekopp.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

Efter att ha blivit utesluten från smurfbollsturneringen beger sig Buttersmurfen till skogen och blir vän med Jätten Klosso.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta hjälper till med att renovera Hasse Hunds sovrum och föreställa sig ett piratäventyr på vägen.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Bonden försöker överträffa Ben och Lexies popularitet med sina egna virala videos. Men han får inte några "likes" förrän Shaun och flocken beslutar sig för att hjälpa till.

Superkaninen Simon

I stadsparken står Lou, Ferdinand och Gaspard upp för en liten fågel som jagas av en katt. Men när de jagar av katten springer den upp i ett träd och fastnar. Barnen känner sig skyldiga nu, även om katten inte var särskilt snäll.

Bild från filmen PAW Patrol
PAW Patrol

Det är så varmt i Äventyrsbukten att saker har börjat smälta. Nu krävs det ett gäng brandvalpar för att kyla ner staden igen.

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Gorm och Sleva går till stentavlorna i Svartberget. Sara och Love letar efter bärnstenen och klättrar upp på skrivbordet. Men där väntar redan Mara.

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Markus har fixat en inspelningsutrustning som aktiveras vid minsta ljud. Kan han med hjälp av den fånga mystiska nattliga ljud i källaren?

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Romeo bygger en otrolig fjärrkontroll som kan styra Pyjamashjältarna.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Bluey och pappa retar mamma över att hon är så petig när de packar för att bege sig till poolen. Men när de kommer fram och det saknas saker, inser de att mamma hade rätt.

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl hittar det legendariska svärdet i stenen och för att få ut det måste Karl lösa en gåta. Karl följer alla ledtrådar och gör sitt bästa eftersom han vet att en modig riddare aldrig ger upp.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Barnen vill bilda ett rockband tillsammans med Paddington och måste bestämma vilket instrument de ska spela.

Octonauterna

Octonauts har händerna fulla när de tar hand om en egensinnig ung dvärgkäxa som har skadat näsan och inte hittar hem.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Maya och Villy upptäcker en övergiven läskflaska. När Villy kommer in i flaskan för att smaka på den goda och söta vätskan, rullar flaskan nedför en sluttning.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

Efter att ett till missöde orsakar ett bråk mellan Klantsmurfen och Trögsmurfen svär de att de aldrig ska arbeta med varandra igen.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Tilde

Tilde ser fram emot att anmäla Hack till en hundutställning. Hon går dock lite för långt i sina förberedelser under sin upphetsning.

Safirdrakens krafter

Ko Ni hittar en osannolik lagkamrat i lilla Fu Yin, efter att Mei och Goji blivit förda till aphålan.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Farfar blir ombedd att bygga klart Djävulsbron som han lämnade halvfärdig för sex år sedan.

Cleo löser fallet

Precis när McFlare och agent Paxton träffas för att utbyta viktig information, attackeras de av en mystisk figur med en avancerad stridsteknik.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien?

Vilse i Oz

Dorothy och vännerna seglar över öknen, men en oväntad omväg orsakar allvarliga problem.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Känslorna eskalerar i DroniX-teamet när Vicky blir trött på Bucks barnsliga beteende. Team Raptor försöker bli det bästa laget.

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Det är år 2162 och rymdäventyren för tvillingarna Adelaide och Sid Nova är precis på väg att börja, på riktigt!

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

Samtidigt som han försöker komma till en läcker massa bär, bryter Abel av en gren, och superklibbig växtsaft börjar droppa ner i djungeln. Abel och Fant limmas ihop med sig själv, varandra, marken, lianerna och allt annat. Hur löser de detta?

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser 220 miljoner år tillbaka i tiden, då den flodhästliknande Placerias levde sida vid sida med dinosaurierna.

Uppfinnar-Johanna - lulesamiska

Inför sportardagen säger Sport-Orvar att Johannas lag inte är lika starka och snabba som hans eget. Johanna skulle behöva uppfinna något som kan ge hennes lag extra krafter.

Världen runt med Greta Gris

Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. En dag när de är på väg till parken går bilen sönder. Fröken Kanin erbjuder sitt flygplan istället.

Modiga kaniner

När Bop och Boo träffar Flou-Lou, en högljudd liten lemur, lär sig kaninerna spela ett unikt nytt instrument, samtidigt som de visar sin nya vän hur man gör hans musik mer melodisk.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Tommy och Annika får följa med Pippi ombord på kapten Långstrumps båt. Ändå är Tommy och Annika inte glada, för Pippi tänker ju resa ifrån dem. Men först håller hon det mest fantastiska avskedskalas i Villa Villekullas trädgård.

Andys förhistoriska äventyr

På ett uppdrag att ersätta en trasig museiföremål reser Andy 70 miljoner år tillbaka i tiden. Han träffar en ankylosaurus, dinosaurievärldens bepansrade stridsvagn.

Andys akvatiska äventyr

Det har kommit en ny invånare till Safari World, en åtta månader gammal afrikansk elefant som heter Elly. Jen informerar Andy om att Elly är föräldralös och hoppas att de befintliga afrikanska elefanterna ska ta hand om henne.

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Gorm och Sleva går till stentavlorna i Svartberget. Sara och Love letar efter bärnstenen och klättrar upp på skrivbordet. Men där väntar redan Mara.

Ranchen

Vännerna ger sig iväg tidigt på morgonen på hästryggen för att fotografera djuren. De gör en obehaglig upptäckt i floden.

100 Saker Att Göra Före High School

När CJ upptäcker hur ofta Fenwick säger ordet nej, övertalar hon kompisarna att säga ja för en dag. Men att gå med på allt öppnar inte bara nya dörrar, det skapar även oväntade problem.

Bild från filmen M.I. High
M.I. High

Oscars mamma börjar bli i desperat behov av medicinen som ligger i ett skåp på MI9-huvudkontor. Spionerna planerar att undersöka alla vita kaniner i landet.

Bild från filmen Big Top Academy
Big Top Academy

Max och Nicholas gräver i det förflutna. April förbereder något hemligt.

Tidlös prinsessa

När Lena får reda på att BLOKettes har övergett sin plats på tävlingen, vill både hon och Jeff ta över ledarskapet.

Elefantprinsessan

Alex försöker förstöra Boken men upptäcker att den är skyddad av magi. Diva lyckas inte övertyga Caleb om att hjälpa dem och börjar utföra en svart ritual med hjälp av det som Zamira har läst i Boken.

Bild från filmen Malory Towers
Malory Towers

Livet på internatskolan Malory Towers går vidare för Darrell och henns klasskamrater. Det är inte bara undervisning som står i fokus när konflikter och vänskap varvas med ett och annat mysterium..

Den ostoppbara gula yetin

När Rita söker Ukkos vägledning för att följa sin magkänsla istället för sin hjärna, glömmer Osmo och Gustav plötsligt hur man har kul utan henne, vilket gör att trions vänskap hamnar på tunn is.

Bild från filmen Ett fall för KLURO
Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Det är vårfestival och Maya och Villy är exalterade. Men de attackeras av getingarna. Maya, hjälpt av sina vänner, kommer att försöka få tillbaka dyrbar pollen.

Brandman Sam

Medan Mandy deltar i Mooses vilda västern upplevelse, faller hon och hennes häst ner i en sluttning och trasslar in sig i nägra buskar.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta Gris och hennes vänner går på zoo där de ser en massa olika djur.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Ruby tar över Ling Lings barnpassning och märker att det kan vara både frustrerande och kul att få tre stojiga barn att somna om.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Flocken kapar en linjemålningsmaskin och skapar kaos, men också gigantiska konstverk på betesmarkerna.

Bolibompafamiljen

Kungen och drottningen bor på ett slott med en stor trädgård. Idag kommer Bolibompafamiljen på besök.

Superkaninen Simon

På stranden samlar Gaspard snäckor till sin samling.

Tilde

Tilde är en tjej som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

När Tino och Eugene blir oense om en amatörteater som de vill sätta upp, hjälper Duggee och ekorrarna dem att förbereda något att uppträda med.

Livet leker

Alla ettor ska få en fadder på skolan. Tage får Felicia som fadder. Hon är en av de tuffa tjejerna i fyran. Tage blir överlycklig när han äntligen får leka med de stora tjejerna. Men Jonas och Billie tycker inte att det är lika kul.

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Gorm och Sleva går till stentavlorna i Svartberget. Sara och Love letar efter bärnstenen och klättrar upp på skrivbordet. Men där väntar redan Mara.

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Markus har fixat en inspelningsutrustning som aktiveras vid minsta ljud. Kan han med hjälp av den fånga mystiska nattliga ljud i källaren?

Jultomtens lärling

Nicolas hör att fröken Nettle plågar hans gamla vänner på barnhemmet. Han åker till Australien den kvällen för att lösa situationen genom att låtsas vara ett internatspöke.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Piratöarna

Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater på jakt efter en skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris.

Den ostoppbara gula yetin

När Gustav blir ny borgmästare i Winterton verkar allt trevligt och fint. Men när ett vulkanutbrott inträffar måste han ringa in Chrome för att rädda staden.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Vesta-Linnea

Familjen får en hund, men kan de behålla den?

Bild från filmen Snorkråkan
Snorkråkan

Rymdradion behöver fyllas på med guld för att kunna skicka ut en nödsignal till Mic-Macs planet. Kollot måste ge sig ut på guldjakt och som tur är så är Tore guldexpert - i alla fall enligt honom själv.

Bild från filmen Fury
Fury

Laget tävlar i distriktsmästerskapet med målet att ta sig till riksmästerskapet.