OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

torsdag den 8 december

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

IgglePiggle faller platt ner och får en lerig fläck på magen, sedan får han lera på handen, på hans filt och på Upsy Daisy.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse är en alldeles vanlig björn med randig mössa och prickiga byxor som på sin vandring längs vägen finner en massa underliga saker som han inte har en aning om hur de fungerar.

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta Gris och hennes familj reser till Paris.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Betty visar ekorrarna sin superhjälteserie Supervalpen. Ekorrarna vill bli superekorrar och letar rätt på specialkläder och hittar på supernamn. Finns det nån där ute som behöver deras hjälp?

Max och Maja

När Max och Maja bestämmer sig för att förvandla sin roliga lek till en scenshow, får Max scenskräck och kan inte fortsätta.

Zouk, den lilla häxan

Zouk är uttråkad eftersom hon inte kan gå ut och leka på grund av en storm och hon vill besöka Jojo.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

När en fisketur går fel och Morfar Gris och Onkel Kanin blir strandsatta på en öde ö, är Kapten Hund den enda som kan rädda dem.

Prick och Fläck på fläcken

Prick och Fläck är ute på vandring i skogen. Det finns flera spår att välja på; gult, rött eller grönt. Vilket ska de ta? Vid det gula växer säkert kantareller, det gula spåret får det bli. Prick och Fläck hittar massor av kantareller, men plötsligt är de vilse.

Fel väder

På natten kan man gå på stjärnutflykt tycker Berit. Men Håkan tycker att det är för mörkt för utflykter. Blir det någon utflykt? Vi får väl se vad som händer.

Visste du?

Har du någonsin undrat över varför papegojor kan prata? Både tungan och hörseln fyller en viktig funktion. Men är det verkligen prat?

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Amir har en plan för att lura den maskerade mannen och en potatisolycka i köket får oväntade följder för Ville. Men vad är det som döljer sig under slottet?

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

Draken Vanessa

På ön där Draken Vanessa och hennes grannar bor händer det alltid konstiga, kul och knäppa saker. Vem tror du behöver hjälp idag?

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

An Yu försöker lösa en forntida gåta för att bli en riktig Bergsmästare.

Brandman Sam

Malcolms kyckling blir stulen under en grillning i Pontpandy. Kaos bryter ut när grillen faller och rullar ned för kullen och in i tågstationen.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

När Paddington patrullerar gatorna som en inofficiell polis upptäcker han att någon har skräpat ner hela staden.

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Ricky misstar pappas nya räddningsredskap för en leksak, och Hank misstar Rickys leksak för det nya räddningsredskapet.

Monsterbarnvakterna

Hugo och Fig åker till högkvarteret för en dag full av superhjältekul.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Maya träffar en trevlig örn som är en riktig konstnär och skulpterar allt han ser. Men hans konst missförstås av de andra som tenderar att avvisa honom. Maya hjälper honom att accepteras av samhället.

Miss Moon

Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Uppmuntrad av sin farfar bjuder Heidi in Frida till deras hus över jul.

Vilse i Oz

Dorothy hittar all magi som behövs för att skicka tillbaka vännerna till Oz, men först måste de samarbeta för att rädda Reigh.

Bild från filmen Djupet
Djupet

I Catatumbo Bay har en blixtstorm pågått i hundratals år, och för första gången någonsin börjar den intensifieras utan någon rationell förklaring. Familjen Nekton och Nereus undersöker området och upptäcker att en monumental är ansvarig.

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Sonia är angelägen om att hitta en mytisk meteorit nära Hawkings. I processen skriver hon ett program som kan upptäcka frekvensen för Core DRX som ligger inuti DroniX. Men Team DroniX saboterar Sonias program.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

När den första produktionen av en nybyggd hyperloop börjar fungera dåligt måste Scott sakta ner den.

Safirdrakens krafter

Kapowerna fastnar i ett tempel tillsammans med en strutsunge, och Ko Ni måste nu se till att få ut alla därifrån.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Mazu skapar ett par vingar till Archie för att hjälpa honom att flyga.

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till ammoniterna. Hans uppdrag är att hitta ett ammonitskal för att ersätta det han bröt sönder på museet. Men kommer Andy att lyckas i tid innan museet öppnas?

Vad händer med återvinningen? - polsk romani

Metallskrot är saker av metall som man inte kan lämna i återvinningen för metallförpackningar. Metall kan man smälta ner och använda igen, hur många gånger som helst, och då sparar man väldigt mycket energi jämfört med att göra ny metall.

Fel väder - polsk romani

Kaninen Håkan och grodan Berit gillar olika väder. Idag är det lätt vind och fint väder för en båtutflykt. För lite vind tycker Berit. För mycket vind tycker Håkan.

Jassabarnen och gudarnas gåva på lulesamiska

Joná kommer ihåg sin mammas berättelse och använder silver för att rädda sina syskon. De kan fortsätta resan och försöka rädda världen.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Ellinor undrar så

Ellinor och hennes kompisar leker kurragömma, men de lyckas aldrig gömma sig från get tvillingarna. En uggla blir Ellinors inspirationskälla när hon ska välja kostym.

Andys förhistoriska äventyr

Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

Labyrint: Monstrets hjärta

Los och Losa finner en ny allierad i jakten på monstrets hjärta och Daidagata hittar det hon letat efter på havets botten. Men kommer hon att klara sig tillbaka till Agataborg?

Villen verksta

Det är ett riktigt fint tårtkalas i Villes verkstad när Skyrkki fyller år. Tårtan är vacker och god men den innehåller även en hemlighet. .

Villen verksta

Ville smörjer och testar sina råttfällor. Egentligen är han en djurvän men man vet aldrig vad som kan fastna i en fälla som är placerad på rätt ställe.

Villen verksta

När Ville har ätit en viss typ av mat så börjar han att prutta jättemycket. Då kan man sätta bomullstussar i näsan så att man slipper känna lukten.

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Amir har en plan för att lura den maskerade mannen och en potatisolycka i köket får oväntade följder för Ville. Men vad är det som döljer sig under slottet?

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Katten Gumball och fisken Darwin ger sig ut på vardagliga äventyr tillsammans.

Bild från filmen Malory Towers
Malory Towers

Gwen försöker bli av med de stulna föremålen hon har samlat på sig, men försätter i processen Mary-Lou i livsfara.

Bild från filmen M.I. High
M.I. High

En brottsvåg sveper över nationen och SKUL är ansvariga - eller är de det? Agenterna måste oavsett stoppa armén som löper amok men kommer de att lyckas?

Det Hemsökta huset

Michelles bageri får bli en av de hemsökta restaurangerna i en rundtur för turister, men då Ray inte kan hjälpa till får den konsekvent, inkonsekventa Louie istället bjuda på det spektakulära spökeriet.

3Hz

Vännerna träffar Ella och försöker tyda Felix mammas dagbok. Under tiden försöker Thomas stärka bandet med sin son.

Tracy Beakers dröm

Tracy är 10 år gammal och bor på ett barnhem. Hon drömmer om att en dag få ett eget hem med en riktig familj. En serie gjord på böcker av Jacqueline Wilson.

Bild från filmen Holly Hobbie
Holly Hobbie

Holly kämpar mot ryktesspridning i sociala medier och skriver en sång för att berätta hur hon upplever de falska ryktena. Heather upptäcker att pappan bär på en hemlighet om hur hennes farfar dog. Holly och hennes vänner ser Oscar Moreno uppträda.

Otajmat

Katta har mens och vaknar arg som ett åskmoln. Det känns som att hon har hela världen emot sig. Repetitionerna med musikalen fortsätter och Kattas ilska mot musikalgänget växer. Till slut exploderar hon.

Super-duper-asgrymt!

Gluko och Lennon måste få de förtjusande, men ack så stygga, kattungarna från att stöka ner mormors hus.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta och hennes vänner bygger en öde ö i en sandhög när Georg och Kenneth dyker upp.

Bolibompaklubben

Draken tar fram sin drakkikare och hälsar på en förskola som gör ett experiment.

Kerstins kanin

Kerstin får en överraskning av pappa och mamma. De har hämtat en kaninunge åt henne! Kerstin döper ungen till Chickelinda och visar henne sin värld. Överraskningen.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Lekgruppen ska åka till museet och alla är på plats i bussen utom Pelle.

Familjen Rävling

Jonatan har ett gosedjur, men idag ligger den inte på sin vanliga plats.

Tripp trapp träd

Tripp och Trapp träffar på en trollslända som tar dem över sjön. Hos skelettet Ben Rangel är Lill-Rangel på besök. Men varför vill Lill-Rangel inte leka? Härm-Elin dansar ha ont-dansen och må bra-dansen. Bokfågeln berättar godnattsagan Det gör ont av Alice Lima de Faria.

Jasmine och Jambo

Jasmine drömmer att hon spelar saxofon inför en förtjust publik. När hon vaknar skriver hon ner noterna på ett musikaliskt partitur och förbereder en konsert lika vacker som i hennes dröm.

Jasmine och Jambo

Jambo och Jasmine spelar en låt, men Jasmine är uttråkad. Hon måste alltid spela samma fyra toner och hon får inte sjunga. Eftersom de inte kommer överens, går Jambo ilsket iväg.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

Kokettsmurfen tröttnar på Sprattsmurfens konstanta busande och bestämmer sig för att ordna med en explosiv hämndaktion.

Äventyrsfamiljen

Äventyrsfamiljen klättrar till toppen av ett högt berg tillsammans med kompisar.

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Amir har en plan för att lura den maskerade mannen och en potatisolycka i köket får oväntade följder för Ville. Men vad är det som döljer sig under slottet?

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

Jultomtens lärling

Chefen för en leksaksbutik startar en framgångsrik mediekampanj för att få människor att tro att jultomten inte finns. Nicolas förklär sig till reporter och kidnappar chefen så att han kan förenas med sin barndom och jultomten.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Retorikmatchen 2022

Det är bronset skolorna tävlar om. Hur skriver man ett bra tacktal? Och hur är det att vara 12 år i Sverige just nu? Med retorikens kraft ska två skolor tala sig till vinst.

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

Abel och Fant har planerat en episk picknick, men bikupan faller ner från trädet och bina behöver deras hjälp. Motvilligt ger de upp sin plan och jagar bikupan när den studsar vilt genom djungeln.