OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

tisdag den 12 december

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Invånarna i drömmarnas trädgård ger sig ut på en fantastisk flygtur, men vart är de på väg?

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Modiga kaniner

The Brave Bunnies och deras lama är oense om vilken maträtt de ska laga.

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke städar ur sitt skåp och hittar Bucky, sin gamla gunghäst. Han vill visa ekorrarna hur man rider på hästen, men Bucky är väldigt gammal och måste lagas först.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När tre små stjärnor rymmer till Regnbågsbyn blir Rainbow Ruby astronaut för att ta dem tillbaka till rymden.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

När Duggee och ekorrarna campar måste de hitta någonstans att slå upp sitt tält, men det är inte så lätt som de trodde att det skulle vara.

Heja! Heja! Billy Bilsson

På en byggarbetsplats har alla ett jobb att göra och Billy och vännerna har en hektisk dag när de lär sig om uppgifterna på en byggarbetsplats.

Bild från filmen Petronix
Petronix

När ringmästaren kidnappar en Dvärgpapegoja och lämnar sin livspartner ensam och ledsen måste Petronix försvarare göra allt de kan för att föra dem samman igen.

Superkaninen Simon

I parken håller Simon och Lou noga koll på en koloni myror. Renaud, den äldre pojken, avbryter dem hela tiden genom att sparka sin boll nära myrkolonin. Och ovanpå det ber han dem att gå och hämta bollen åt honom.

Fåret Shaun

Bitzer har blivit besegrad i en hundtävling, men när Shaun ser sin väns förödmjukelse beslutar han sig för att hjälpa till så att resultatet blir annorlunda nästa gång.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Medan bilder ritar bilder i lekgruppen lär Greta och hennes vänner sig om varandras familjer bland annat om Rune Räv som bor med Herr Räv.

Tripp trapp träd

Tripp och Trapp träffar på en domherre som tar dem över sjön. Skelettet Ben Rangel har Lill-Rangel på besök. Men varför vill Lill-Rangel inte leka? Bokfågeln berättar godnattsagan På väg hem av Alice Lima de Faria.

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Gorm får reda på att Love och Saga är på väg till Mara. I huset högläser Gustav från runorna - något som får fruktansvärda konsekvenser.

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Det finns fullt med saker i den hemliga källaren och Markus tror inte sina ögon när han startar en popcornmaskin. För det verkar vara något helt annat!

Bild från filmen Mumfie
Mumfie

Mumfie och hens vänner tävlar mot Krank för att se vem som kommer att ersätta Kapten Ruby under hens frånvaro. Ruby organiserar några skicklighets och balans tester. Tester som inte verkar ha något att göra med en kaptens uppgifter.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

När smurfflickorna bjuder in alla smurfar till sin bal våldgästar Gargamel och Azrael festen.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Romeo smiter in i Pyjamashjältarnas högkvarter.

Octonauterna

När en stor späckhuggare blir strandad utformar Kapten Sjöbjörn och octonauterna en plan för att dra tillbaka honom ut i vattnet. De får hjälp av en grupp vinkarkrabbor.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Fru Fogel är en mästare på kurragömma, men till slut när ingen kan hitta henne så måste Paddington, Jonathan och Judy ge sig ut för att leta efter henne.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Maya och Villy möter en trevlig larv som heter Momo. Men han förvandlas snart till en mal som attackerar bikupan och börjar tömma den på honung. Maya måste övertyga Momo att lämna bikupan i fred och hitta något annat att äta.

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl inser att han har förorenat grodornas miljö i träsket, och som ett resultat invaderar grodorna slottet, då inser Karl ut att Shadow Knight har gjort det hela ännu värre.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Tilde

Tilde samlar alla för att skrämma sin pappa, men saker och ting går inte enligt planerna och den sista skräcken kommer från någon hon inte förväntat sig.

Safirdrakens krafter

Safirdrakarna måste överlista och utmanövrera de konspirerande aporna för att kunna vinna byns årliga tuk tuk-lopp.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Heidi, Peter och farfar går till marknaden för att köpa en ny get. Den italienska pojken Rico dyker upp i Dörfli.

Cleo löser fallet

Snowball och Charcoal försvinner mitt i natten. Clever får en ledtråd som visar att de är fångade och upptäcker att hon måste leta efter dem i tempelriddarnas skattkammare.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Familjen Nekton undersöker avvikelser i Östersjön efter att ha upptäckt att en symbol på Ephemecrons karta ligger på den platsen.

Vilse i Oz

Dorothy och hennes vänner återvänder till Smaragdstaden för att, med hjälp av en gammal fiende, kunna rädda Cynta.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Medan Tom reparerar Douglas-radion, så avlyssnar han på en konversation mellan några agenter från Vulture Corp.

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Data från en förlorad rymdfärja får gänget att utforska en planet med överraskande tecken på liv. Sökandet efter stjärndamm fortsätter, och Aurora skärper kontrollen över Novas familj.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Rocky trycker undan sin tuffa dinosauriesida och lär sig att vara försiktig med ett ägg han har hittat.

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till T-Rex tiden. Hans uppdrag är att få ett leravtryck på huden av en T-Rex. Kommer Andy att lyckas och dessutom komma tillbaka till museet i tid?

Bibz och djuren - meänkieli

Bibz är en väldigt nyfiken figur som vill veta allt om djuren som dyker upp när Bibz är på upptäcktsfärd i naturen. Hackspetten kan man höra på långt håll, men den är lite svår att få syn på.

Bibz och djuren - meänkieli

Skogssnigeln rör sig långsamt, men hinner med att göra mycket nytta i naturen. Bibz blir nyfiken och vill som vanligt veta mer.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Barnen åker på en tur till en dinosauriepark för att fira Rune Rävs födelsedag. De måste följa dinosauriefotspår för att hitta Runes present.

Bild från filmen Daniel Tigers kvarter
Daniel Tigers kvarter

Daniel tror att han ger omtankens dagskort till alla i grannskapet.

Modiga kaniner

De modiga kaninerna och deras lama är oense om vilken maträtt de ska laga.

Ellinor undrar så

Ellinor, Olivia och Ari gör sig redo för att gå ut och leka i snön och Ellinor vill lära sig hur Velcro fungerar.

Andys förhistoriska äventyr

Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

Andys akvatiska äventyr

Andy och Teja är redo för nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur.

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Gorm får reda på att Love och Saga är på väg till Mara. I huset högläser Gustav från runorna - något som får fruktansvärda konsekvenser.

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

100 Saker Att Göra Före High School

Känslan av att inte ha några speciella förmågor eller talanger får CJ, Fen och Crispo att gå ihop för att hitta deras egna superkrafter.

Bild från filmen M.I. High
M.I. High

Storbritannien skakas av en stark jordbävning.

Bild från filmen Big Top Academy
Big Top Academy

Celeste och Ella försöker återskapa en Violetta Firth-uppfinning. Axel och Chase löser ett fall åt Ms Martel och Max kämpar för att hålla sin hemlighet om prisnomineringarna från Nicholas.

Tidlös Prinsessa

Lena misstolkar ett nytt uppdrag och skapar både förvirring runt om sig och sårar andras känslor.

Elefantprinsessan

Diva lyckas fortfarande inte läsa vidare i Boken. Hon tror att Kuru kan hjälpa henne och skickar Senq för att ta honom till palatset. När Zamira får reda på att Kuru är fast i palatset hjälper hon honom att fly.

Bild från filmen Malory Towers
Malory Towers

Georgina anländer till sjukstugan och Gwen hör henne prata med sin pappa. Sally måste tillfälligt ta över som handledare. Mr Thomas gör en betydelsefull bekännelse för Georgina.

Den ostoppbara gula yetin

Osmo bläddrar i manualen med Chromes regler och hittar en särskild regel som mycket väl kan få honom bannlyst. Gustav och Rita bestämmer sig för att gå igenom manualen för att rädda honom.

Bild från filmen Ett fall för KLURO
Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Maya och Villy upptäcker en blomma som gör läcker nektar. Men det finns bara en kvar på ängen. Maya beslutar att pollinera blomman för att skapa några nya.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Mamma Gris, Pappa Gris, Greta och Georg tillbringar en härlig dag tillsammans.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När regnbågsfontänen slutar funka på årets varmaste dag blir Ruby rörmokare och reparerar fontänen så att alla kan svalka sig.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Bonden dammar av sin peruk inför en dejt. Shaun kan inte låta bli att prova peruken men tappar bort den när han gör sig till inför flocken.

Bolibompaförskolan

Idag går Vilja och några av hennes kompisar på Bolibompaförskolan till lekparken. Men hur går det egentligen när de ska gunga gungbräda?

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta Gris och Georg Gris får lära sig hur man skapar ett TV-program. Fru Kanin visar scener från deras favoritprogram.

Bild från filmen Bing
Bing

Bing och hans vänner ordnar en föreställning i parken.

Milo

Den modiga trion samarbetar för att gräva upp dinosaurieben. Med benen måste de bygga om en dinosaurie och för detta måste de göra sig en bild av det förflutna. Dessutom gör Affe en mycket viktig upptäckt.

Onneli och Anneli

Det börjar närma sig jul. Onneli och Anneli är igång med förberedelserna när de får ett oväntat litet besök och en stor hemlighet att bevara.

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Gorm får reda på att Love och Saga är på väg till Mara. I huset högläser Gustav från runorna - något som får fruktansvärda konsekvenser.

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Det finns fullt med saker i den hemliga källaren och Markus tror inte sina ögon när han startar en popcornmaskin. För det verkar vara något helt annat!

Jultomtens lärling

Santa och Beatrice försvinner på en semester och lämnar Nicolas ansvarig för att hantera leksaksfabriken under en vecka. Men nissarna är deprimerade och vill inte jobba när de inte får morgonpussar från Beatrice.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Sanning eller konsekvens

Tara hjälper Sanne att arbeta med tvångstankarna. De gör en hemlig video.

Uppdrag skolväg

Tolvåriga Luniko är hiv-positiv och börjar varje morgon med att ta medicin. Luniko bor i Khayelitsha och tar sig till skolan genom att först gå och sedan åka minibuss. På skolfärden berättar Luniko om rädslan för kriminaliteten i hemstaden och om framtidsdrömmen att bli doktor.

Uppdrag skolväg

Rebekka bor på landet tillsammans med sin familj och deras många djur. Rebekka har en synskada men tar sig själv till skolan som ligger 40 kilometer från hemmet.

Bernies äventyr

Att vara en eremitkrabba på havets botten är inget kul, särskilt inte när ens bästis bor på land.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Jobbigt

Elias döljer något för gänget men blir sedan avslöjad av Celine.

Jobbigt

Sam avslöjar sin hemlighet och Kevin och Cleos dejt går inte som planerat.

Jobbigt

Kevin tar mod till sig och lägger en lapp i Cleos skåp. Men vad står det egentligen? Simon, Nils och Agnes är mitt uppe i packningen inför sleepovern.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Bolibompafamiljen

Kungen och drottningen bor på ett slott med en stor trädgård. Idag kommer Bolibompafamiljen på besök.

Killar

Diego försöker ge Wilma en lapp där det står att han gillar henne. Men det går inte som han tänkt sig.

Killar

Kim och Bianca bara stör när Nils ska ha sin trollerishow.

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Haffa

Noor vill att Arash fixar alkohol till Adam. Han vägrar, men Parisa ser den perfekta möjligheten. Nu ska Nino få imponera på Noor. Självklart ska de fixa vin. Men det blir inte riktigt så smidigt som de tänkt sig.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.