OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

V Film Premiere HD

torsdag den 28 september

V Film Premiere är TV-kanalensom ger dig de senaste filmpremiärerna.

Bild från filmen Memoria
Memoria

I den Guldpalmsvinnande och visionära regissören Apichatpong Weerasethakuls första engelskspråkiga film gör Tilda Swinton huvudrollen. Hon spelar en skotsk kvinna som efter att ha börjat höra en hög smäll varje morgon, beger sig ut på en både sinnlig och faktisk resa i den colombianska djungeln.

Bild från filmen The Great Silence
The Great Silence

29-åriga Alma lever ett lugnt liv i ett modernt katolskt kloster och är på väg att avlägga sina eviga löften som nunna när hennes storebror Erik oväntat besöker henne i klostret efter många års separation. Erik vill ha sin del av arvet från deras bortgångne far, men hans närvaro avslöjar en mörk hemlighet som Alma har gjort allt för att dölja. När ceremonin närmar sig hemsöks Alma av minnen och tvivel och hon får plötsligt svårt att känna att den Gud hon har satsat på ska rädda henne.

Bild från filmen Little Fish
Little Fish

Ett gift par, Emma och Jude, kämpar för att bevara sitt förhållande när ett virus som orsakar minnesförlust sprider sig över världen och hotar att radera deras kärlekshistoria.

Bild från filmen Nötknäpparen och den magiska flöjten
Nötknäpparen och den magiska flöjten

Maries största önskan är att bli liten och bekymmerslös igen precis som när hon var barn. Mirakulöst nog får hon precis som hon önskar sig och leksakerna från hennes barndom vaknar till liv. Den fula Nötknäpparen förvandlas till den djärve prins George som hade förtrollats av den elaka råttdrottningen. I detta fantastiska animerade äventyr reser Marie, George och deras leksaksvänner till det magiska blommornas land med uppdraget att rädda världen från att falla i råttfolkets våld.

Bild från filmen Best Sellers
Best Sellers

Harris Shaw, en surmulen och grinig pensionerad författare går motvilligt med på att bege sig på en sista bokturné för att hjälpa Lucy, en ung förläggare i början på karriären.

Bild från filmen Dream Horse
Dream Horse

Historien om Jan Vokes, en walesisk städare och bartender som bestämmer sig för att föda upp kapplöpningshästar. Hon övertygar sin granne och vän att bidra med ett lån. Gruppens ovanliga investeringsplan bär frukt då hästen börjar vinna tävlingar och hamnar snart i nationella mästerskapet.

Bild från filmen Där kräftorna sjunger
Där kräftorna sjunger

En berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne "Träskflickan" och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.

Mandrake

Efter två decennier bakom lås och bom ska den ökända mördaren Bloody Mary Laidlaw släppas ut i samhället igen. Cathy Madden har fått uppgiften att vara hennes övervakare, och är övertygad om rehabiliteringens kraft och att Laidlaw ska kunna leva ett normalt liv igen en vacker dag. Men hennes övertygelse sätts på prov när två barn rapporteras saknade, just i närheten av Marys gård.

Bild från filmen To Leslie
To Leslie

En ensamstående mamma vinner på lotto men slösar bort vinsten lika snabbt och lämnar efter sig många krossade hjärtan. Flera år senare, när hennes charm har tagit slut, kämpar hon för att bygga upp sitt liv igen och finna upprättelse.

Bild från filmen Last Looks
Last Looks

En vanärad före detta polis söker tröst genom att flytta ut i skogen, men hans lugna liv tar slut när en privatdetektiv anlitar honom för att utreda ett mord.

Mandrake

Efter två decennier bakom lås och bom ska den ökända mördaren Bloody Mary Laidlaw släppas ut i samhället igen. Cathy Madden har fått uppgiften att vara hennes övervakare, och är övertygad om rehabiliteringens kraft och att Laidlaw ska kunna leva ett normalt liv igen en vacker dag. Men hennes övertygelse sätts på prov när två barn rapporteras saknade, just i närheten av Marys gård.